perfecte fotolijstje kopen

Het perfecte fotolijstje kopen? Hier moet je op letten!


Een foto van een dierbaar moment verdient natuurlijk een mooi plekje in huis. Om de foto als eyecatcher te gebruiken, kan een mooi fotolijst uiteraard niet ontbreken. Fotolijsten zijn ontzettend veelzijdig. Alleen al met de plaatsing hiervan kan je werkelijk alle kanten op. Kies je voor een fijn fotolijstje in de vensterbank? Een mooie eyecatcher aan de muur? Of een prominent lijstje op de kast? Wat je ook kiest, met het juiste lijstje maak jij iedere kamer direct een stuk sfeervoller én persoonlijker.

Ben jij op zoek naar het perfecte fotolijst en wil je graag weten waar je op moet letten? Of ben je op zoek naar ideeën om de lijstjes op speelse wijze binnen je interieur te verwerken? Lees dan snel verder!

Tips voor het kopen van een nieuw fotolijstje

Wil jij een nieuw fotolijstje aanschaffen of ben je misschien wel op zoek naar een heel stel nieuwe lijstjes om jouw woning mee op te fleuren? Dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze maken. Het aanbod van fotolijsten is tegenwoordig zó enorm groot, dat je eenvoudig door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij enkele handige tips bij de aankoop van een nieuw fotolijstje:

  • Welke stijl past bij jouw woning? In ieder huis is wel een dominante interieurstijl te vinden. Als je weet welke stijl het beste bij jou past, kan je hiervoor ook een bijpassend lijstje vinden. Zo zijn stalen, zwarte of metalen lijstjes ware musthaves binnen de industriële stijl. Maar kan je in de bohemian stijl weer kiezen voor goudkleurige exemplaren. Alles is mogelijk!
  • Eindelijk heb je het perfecte fotolijstje gevonden. Eenmaal bij thuiskomst blijkt de foto net wat te klein te zijn en daardoor weg te vallen binnen de lijst. Zonde natuurlijk! Gelukkig betekent dit niet dat je het lijstje direct voor een ander formaat hoeft te vervangen. Dankzij een passe partout kan je de foto beter passend maken en een extra effect geven. Dit is een rand die je eenvoudig op foto’s of posters bevestigd. Ideaal als je een lijstje wilt hergebruiken of een verkeerde inschatting van de maat hebt gemaakt.
  • Hoe ga je de foto’s met elkaar combineren? Tegenwoordig zien we vaak dat mensen een kleine compositie maken op de kast, een fotowand realiseren of de foto’s op een andere ludieke wijze in hun huis integreren. In dat geval is het belangrijk dat ook de lijstjes bij elkaar passen. Kies daarom voor lijstjes in dezelfde stijl en kleur om zo de uitstraling zo rustig mogelijk te houden. Hierdoor laat je de foto’s meer spreken. Wil je toch wat meer diepgang? Kies dan voor twee neutrale kleuren (denk aan zwart en wit), zo behoud je de natuurlijke uitstraling en breng je toch wat meer diepgang in het interieur.

Tips kopen fotolijstje

Fotowand maken

Veel mensen maken tegenwoordig een fotowand binnen de woning. Geen wonder, want een fotowand kan de woning in één klap een stuk persoonlijker maken. Voordat je de fotowand gaat realiseren is het belangrijk om eerst een compositie in je hoofd te hebben. Begin daarom met een idee en teken deze bijvoorbeeld eerst goed uit. Wil je meerdere kleine fotolijstjes ophangen? Of kies je juist voor één groot fotolijst 30 x 40 en plaats je kleinere lijstjes hier omheen? Aan jou de keus. Plaats voordat je de fotolijstjes ophangt eerst alle lijstjes op de grond. Verschuif deze totdat je de juiste opstelling hebt gevonden. Zo weet je zeker dat je over de perfecte compositie voor jouw fotowand beschikt!

You may also like