petten voor vrouwen

Petten zijn ook voor vrouwen


De mode draaide vroeger vooral om de schoenen en de kleding, bij zowel mannen als vrouwen. de vrouwen waren dan ook vaak gekleed in een mooie, lange jurk terwijl de mannen een broek met een overhemd droegen. De jurken van de vrouwen zaten vaak niet erg lekker omdat deze vaak met een korset gedragen worden. Een korset zit erg strak en daarom zit dit niet zo lekker. Daarnaast werd kleding vroeger niet erg vaak gewassen en op een gegeven moment rook dit niet meer zo fris.

Na de industriële revolutie begonnen steeds meer vrouwen met werken in de fabrieken. Vanaf dat moment gingen ook vrouwen vaker broeken dragen, dit kwam omdat de jurken die tot die tijd gedragen werden veel te onpraktisch en oncomfortabel waren om in te werken. Tegenwoordig is de jeans niet meer weg te denken uit het straatbeeld maar vroeger was het dus helemaal niet vanzelfsprekend dat er een vrouw in een broek rondliep. Tegenwoordig zijn er ook nog andere soorten broeken bijgekomen voor de vrouw, zoals een jumpsuit en een pantalon. Bovendien wordt het van vrouwen ook niet meer verwacht dat zij rondlopen in lakschoentjes of hakken, maar zie je veel vrouwen op sneakers rondlopen.

Vrije keuze

Hoewel een hakje of een lakschoen op zijn tijd ook nog door een vrouw wordt gedragen, lopen zij vaak liever rond op sneakers omdat dit veel comfortabeler is. Vrouwen hebben tegenwoordig de vrije keuze om te dragen wat zij willen, of dit nu een jurk is of een spijkerbroek. Zo was de pet bijvoorbeeld vroeger echt een mannen accessoire maar ook de pet zie je tegenwoordig steeds vaker op het hoofd van de vrouw. Vooral de trucker cap is populair en als vrouw is het tegenwoordig erg in om een pet te dragen. Het is nu dus vooral een mode item voor vrouwen en daarnaast is het ook nog eens functioneel. Wanneer het buiten koud is kan de pet beschermen tegen de kou, maar ook wanneer het warm is, is de pet erg handig want dan beschermt deze tegen de zon. Het is dus niet gek dat steeds meer vrouwen een pet kopen. Vooral vrouwen die met de mode meegaan zullen een mooie pet in de kast hebben liggen.

You may also like