Plissee

Plisségordijnen: stijlvol & praktisch


Ben je opzoek naar raamdecoratie dat stijlvol en praktisch is en waarbij je de perfecte balans kunt vinden tussen privacy en lichtinval? Plisségordijnen zijn het antwoord! Plisségordijnen zijn een stijlvolle toevoeging aan je interieur en bieden veel vrijheid wat betreft de inrichting en sfeer binnen huis. Ben je benieuwd naar de kenmerken en voordelen? Lees dan gauw deze blog!

Stijlvol

Plisségordijnen zijn zeer veelzijdig en stijlvol. De plooien in het gordijn zorgen voor een strak en luxe uiterlijk. Doordat je de boven- en onderkant van het gordijn los van elkaar kunt bewegen, zorg je voor een speels en uniek effect in huis. Op deze manier kun je met de lichtinval spelen en creëer je sfeer. Kies uit een groot assortiment aan kleuren, materialen en uitvoeringen het geschikte plisségordijn voor binnen jouw interieur!

Plissee gordijn

Isolerend en verduisterend

Wist je dat plisségordijnen een isolerende functie hebben? De gordijnen bestaan uit twee stoflagen die kruislings over elkaar heen liggen. Dit zorgt voor een honingraatstructuur. Hierdoor krijgen plisségordijnen een verzorgde uitstraling en wordt jouw huis goed geïsoleerd. Ze kunnen ervoor zorgen dat jij tot wel 25% op energiekosten bespaart! Ze zijn dus niet alleen mooi en stijlvol, maar ook zeer praktisch.

Bovendien hebben plisségordijnen een verduisterende functie. Je kunt zelf bepalen in welke transparantie je jouw gordijnen aanschaft, aangezien ze beschikbaar zijn in een lichtdoorlatende of verduisterende variant.

Privacy en lichtinval

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte balans tussen privacy en lichtinval zijn plisségordijnen zeer geschikt. Door de top down bottom up functie kun je de boven- en onderkant van je gordijnen individueel van elkaar bewegen. Zo bepaal je gemakkelijk zelf de stand van jouw raamdecoratie. Wil je bijvoorbeeld privacy, maar nog wel voldoende lichtinval? Kies er dan voor om de plisségordijnen tot aan de onderkant van het raam af te sluiten en aan de bovenkant open te houden. Zo kan niemand naar binnenkijken en vallen er toch nog voldoende zonnestralen naar binnen!

Geschikt voor ieder raam

Plisségordijnen zijn geschikt voor ieder raam. Je kunt ze plaatsen op standaard ramen en zelfs op draai-kiepramen. Voor draai-kiepramen kun je speciale gordijnen bestellen. Deze modellen zijn ingespannen waardoor ze vast blijven zitten aan het raam en dus niet naar beneden kantelen wanneer jij je raam kantelt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om plisségordijnen met een bedieningskoord of bedieningsgreep te bestellen.

Verder kun je plisségordijnen bevestigen zonder te boren! Dit is handig wanneer je in een huurhuis woont of niet in je kozijnen wilt boren. Plisségordijnen met klemsteunen in een aluminium of pvc kozijn kunnen zonder boren worden bevestigd!

Alle voordelen op een rijtje

Tenslotte worden hier alle voordelen nog even overzichtelijk op een rijtje zetten:

  1. Plisségordijnen zijn stijlvol en beschikbaar in veel verschillende kleuren, materialen en uitvoeringen.
  2. Plisségordijnen hebben een isolerende functie door hun honingraatstructuur en werken daarnaast verduisterend.
  3. Met behulp van de top down bottom up functie vind je met gemak de perfecte balans tussen privacy en voldoende lichtinval in huis.
  4. Plisségordijnen zijn geschikt voor elk raam, waaronder draai-kiepramen.
  5. Plisségordijnen kunnen ook worden bevestigd zónder te boren.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar plisségordijnen en wil je zelf ervaren hoe het is om plisségordijnen voor je ramen te hebben? Probeer de plisségordijnen van ilumio een keer! Benieuwd naar het brede aanbod? Neem dan een kijkje op www.ilumio.nl

You may also like