Populaire drankjes in 2022. Welke zijn dat?


2022 is het jaar dat de horeca in Nederland na de corona tijd weer open mocht. In de corona tijd zijn er veel verschillende trends ontstaan. Hieronder lees je meer over de trends die mee zijn gegaan 2022 in na de corona tijd.

Waar kun je de beste drank halen?

Je kunt drank tegenwoordig heel gemakkelijk bij de supermarkt halen. Het is echter aan te raden om toch naar een (online) slijterij te gaan voor alcohol. Niet alleen hebben ze hier vaak meer keuze, maar ook de exepertise om te helpen. Ook online geven slijterijen goede uitleg over elke soort drank die ze verkopen. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen Bourbon Whiskey en Tennessee Whiskey? Doordat overal een duidelijk uitleg bij staat, hoef je niet bang te zijn dat je iets koopt waar je totaal niet van houdt. Wie weet ontdek je ook nog nieuwe favorieten. Ook wanneer je naar iets heel specifieks opzoek bent, is een online slijterij ideaal. Je kunt precies filteren op hetgene dat jij zoekt. 

Daarnaast zijn online ook aanbiedingen beter bij te houden. Alcohol is niet altijd even goedkoop. In deze tijden zijn alle kleine beetjes die we kunnen besparen mooi meegenomen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een Jagermeister aanbieding? Bij de online slijterij zie je zo wat in de aanbieding is. 

Cocktails die kant-en-klaar zijn

Tegenwoordig heb je de zogenoemde ready to drink cocktails. Dit zijn mixdrankjes die in de meeste gevallen verpakt zitten in een blikje. Deze drankjes waren eerst vooral populair onder de jongere doelgroepen. Tegenwoordig is het voor een bredere doelgroep een lifestyle product geworden. De waarde van de drankjes stijgen jaarlijks met 13,4%. Ze verwachten dat deze stijging tot 2031 zal zijn. 

Gemak en gezonder

De drankjes zijn niet zomaar zo populair. Als eerste zijn ze een erg makkelijke oplossing. Doordat de horeca veel dicht was, kon je je favoriete cocktail niet drinken in de horeca. Op dat moment kon je ervoor kiezen om er een thuis te maken, maar dat kost weer enige tijd en moeite. Een goede oplossing zijn de ready to drink cocktails. Hierdoor heb je geen gedoe en binnen de kortste keren kun je je favoriete cocktail drinken. Naast het gemak is het drankje ook nog eens beter voor de gezondheid. Het percentage aan alcohol wat in het drankje zit is namelijk lager dan wanneer je een fles sterke drank zou nemen. Ook is de smaak van de ready to drink cocktails en het aanbod een stuk verbeterd. Hierdoor trekken de drankjes een grote doelgroep aan. 

Vergelijkbaar drankje als de ready to drink cocktail

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je de ready to drink cocktail. Een drankje dat hier erg op lijkt is de Hard Seltzer. Een van de producenten van dit drankje in Nederland is Stëlz, deze zou je wellicht kunnen kennen. In 2020 waren de drankjes erg populair in de Verenigde Staten, maar nu zijn ze ook veel terug te vinden in Nederland. Deze drankjes zijn net als de ready to drink cocktails een stuk gezonder. Dit komt omdat de drankjes op een bepaalde manier bereid zijn. De ingrediënten in het drankje zijn alcohol, koolzuurhoudend water en natuurlijke smaakstoffen. De drankjes zijn dus laag in alcohol en calorieën. Ook kun je bij de drankjes kiezen uit een hoop verschillende smaken. Hierbij kun je denken aan aardbei of zeewier. De drankjes zijn bij erg veel gelegenheden te gebruiken. Ook hierbij geldt dat de verschillende voordelen een brede doelgroep aanspreken.

Zorgen voor extra’s

De horeca wilt de smaakbeleving van de gasten ook zo speciaal mogelijk houden. Doordat mensen nu makkelijk een cocktail thuis kunnen drinken, moet de horeca met creatieve ideeën komen. Zo leveren zoals altijd een goede service, maar naast de service zorgen ze voor extra’s bij het drankje. Zo voegen ze bijvoorbeeld schuim, stoom of rook toe aan de drankjes. Hierdoor prikkelen ze je zintuigen en ervaar je een andere beleving tijdens het drinken. De drankjes worden als het ware naar een hoger niveau getild. 

Alcoholvrije drankjes

De drankjes die hierboven staan beschreven zijn gezonder dan de standaard cocktails en alcoholische dranken. Dit komt omdat mensen steeds meer bezig zijn met een gezondere leefstijl. Vooral door de corona zijn ze hier veel bewuster van geworden. De populariteit van de alcoholvrije drankjes stijgt hierdoor nog steeds enorm. Je hebt tegenwoordig ook veel varianten van een alcoholvrij drankje. Hierbij kun je denken aan een alcoholvrij biertje of wijn, maar daarnaast ook aan verschillende alcoholvrije cocktails. Keuze zat en waarom zou je geen alcoholvrij drankje nemen als deze net zo lekker smaakt?

You may also like