hond kopen

Puppy kopen? Lees eerst deze 4 tips


Een vrolijk nieuw en kwispelend gezinslid in huis is altijd leuk. Toch zijn er ook veel dingen waar je aan moet denken als je een puppy in huis wilt nemen. Een hond wordt al gauw 10 tot 15 jaar oud. Als je een hond koopt zal dit dan ook heel veel invloed hebben op de komende jaren van je leven. Waarschijnlijk heb je de leuke kanten al helemaal uitgedacht, maar er zijn ook veel andere dingen waar je aan moet denken. Wij hebben alle tips voor jou op een rijtje gezet. Lees je mee?

1. Denk aan de opvoeding

Het is belangrijk om alvast na te gaan denken over de opvoeding van de puppy. Je wilt immers wel dat deze goed naar jou en je gezinsleden luistert. Zeker in een druk gezin is het belangrijk dat een hond naar iedereen luistert. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om een puppy cursus online te volgen. Hierbij leer je de handigste tips & tricks om ervoor te zorgen dat jouw hond perfect aan de lijn loopt en goed naar je luistert.

opvoeding hond

2. Dierenartskosten

Ook is het belangrijk om over de gezondheid na te gaan denken. Natuurlijk ga je er niet vanuit dat je hond iets gaat mankeren, maar zodra ze ouder gaan worden of stomweg een ongeluk krijgen is het toch belangrijk dat er geld is om deze kosten te dekken. In dat geval is het erg handig als je over een hondenverzekering beschikt. Dit kan je een beetje vergelijken met onze zorgverzekering. Je betaalt jaarlijks een bepaald bedrag en zodra er kosten komen heb je een eigen risico en wordt de rest van het bedrag gedekt door de verzekering. Je kan een hondenverzekering vergelijken via verschillende websites, zo weet je altijd dat je verzekerd bent van de beste deal.

3. Hoeveel tijd kun je per dag besteden?

Een hond vraagt tijd en een puppy al helemaal. Het is dan ook belangrijk om vooral de eerste weken heel veel aanwezig te zijn. Je hebt die tijd nodig om een hond zindelijk te krijgen en langzaam te leren wat langer alleen te zijn. Hier moet je natuurlijk wel de mogelijkheid toe hebben. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een paar weekjes vrij te nemen van je werk? Ook nadat een puppy wat groter is en alleen kan zijn, zal deze veel tijd vragen. Je moet hem uitlaten, verzorgen, trainen en opvoeden. Dat kost allemaal flink wat tijd en je moet jezelf afvragen of je die tijd ook echt vrij kunt maken.

4. Reu of teef?

Ben je toch zeker van je keus? Gaan jullie voor een geweldig hondenmaatje in huis? Dan komt de volgende vraag: gaan jullie voor een reu of een teef? Veel mensen gaan liever voor een reu, omdat teven uiteraard loops worden. Waar ze echter geen rekening mee houden is dat reuen ook last hebben van hun hormonen. Ze vertonen vaak dominant gedrag in de puberteit en kunnen buiten erg lastig zijn als ze loopse teven ruiken. Reuen zijn vaak erg beschermend over hun roedel, dit kunnen ook de mensen zijn waar ze bij wonen.

You may also like