Voordelen PVC jaloezieën

PVC jaloezieën, de perfecte optie voor vochtige ruimtes


Raambekleding vinden voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken, kan best een uitdaging zijn. Veel mensen zijn verliefd op de karakteristieke uitstraling van houten jaloezieën. Deze geven de ruimte net dat beetje extra en trakteren je op een luxe uitstraling. Ondanks de geweldige kenmerken en uitstraling van houten jaloezieën brengt dit ook aardig wat nadelen met zich mee voor vochtige ruimtes. Zodra deze regelmatig in contact komen te staan met condens en water kan je te maken krijgen met rot en schimmels. Dat is uiteraard zonde van je mooie jaloezieën. Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn? Die is er zeker! PVC jaloezieën zijn een perfect alternatief als je opzoek bent naar de karakteristieke uitstraling van hout zonder de negatieve eigenschappen. Bovendien zijn ze niet van de echte houten jaloezieën te onderscheiden! In dit artikel besteden we aandacht aan de voordelen van PVC jaloezieën en leggen we je uit hoe je jaloezieën inmeet.

Voordelen PVC jaloezieën

PVC jaloezieën kennen talloze voordelen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje:

  • PVC jaloezieën zijn enorm duurzaam en kunnen jarenlang mee. Bovendien zijn ze ook nog eens erg gemakkelijk in onderhoud. Dit in tegenstelling tot echte houten jaloezieën, die regelmatig voorzien moeten worden van een laag lak of speciaal reinigingsmiddel.
  • PVC jaloezieën zijn niet te onderscheiden van houten jaloezieën, maar genieten wel van de voordelen van kunststof.
  • PVC jaloezieën zijn zeer geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.

PVC jaloezieën inmeten: zo doe je dat

Voordat je PVC jaloezieën aanschaft is het uiteraard eerst belangrijk dat je de juiste maten kunt doorgeven aan de leverancier. Je kunt dit overlaten aan de professional, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen met de volgende handige tips:

  • Allereerst is het belangrijk om te bepalen hoe je de jaloezieën op wilt hangen. Wil je dit ergens tussen monteren of wil je dit juist voor het kozijn of muur hangen?
  • Als de jaloezieën ergens tussen gehangen worden ga je als het volgt te werk: je meet eerst de strakke breedte (muur tot muur of kozijn tot kozijn). Meet nooit maar 1 keer, maar herhaal dit minimaal 3 keer. Kies altijd de kleinste maat uit en haal hier 10 mm af, zodat de jaloezieën ruimte hebben om te bewegen. Vervolgens meet je gemakkelijk de hoogte, hou hierbij wel rekening met de cassette. Kies altijd de hoogste maat, zodat je er zeker van bent dat het gehele raam bedekt wordt met de jaloezieën. Als hij eventueel te lang is kan je dit gemakkelijk verbergen in de cassette.
  • Als de jaloezieën ergens voor gehangen worden ga je als het volgt te werk: hierbij mag je best een beetje creatief zijn en zelf bedenken wat jij mooi vindt staan. Bij het opmeten van de breedte kijk je naar hoeveel overlap je precies wilt hebben. Normaal gesproken is dit zo’n 2 tot 5 centimeter per kant. Meet vervolgens de totale breedte, inclusief de overlappen. Voor de hoogte doe je precies hetzelfde. Let wel op de plaatsing van de cassette! Deze moet je meenemen in je berekening.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Laat het opmeten van de raambekleding dan over aan een professional

You may also like