Refurbished iPhone vs nieuw toestel

Refurbished iPhone vs nieuw toestel: wat zijn de voordelen?


Steeds vaker kiezen mensen voor een refurbished iPhone. Er zijn vandaag de dag heel veel bedrijven die gereviseerde apparaten verkopen. Hoewel de vraag naar deze producten met de dag lijkt toe te nemen, zijn er ook nog steeds een kleine groep mensen die geen idee hebben van de voordelen van refurbished producten. In dit artikel hopen we het voor die mensen wat op te helderen. Want waarom zou je voor een refurbished iPhone kiezen? Wat zijn de voordelen van een iPhone 8 Plus refurbished ten opzichte van een geheel nieuw model? En wat is refurbished eigenlijk precies?

Wat is refurbished?

We spreken van refurbished als een gebruikt apparaat eerst grondig wordt gecontroleerd door specialisten en vervolgens tegen een scherpe prijs wordt doorverkocht. Refurbished is de Engelse term voor gereviseerd, ook wel opgeknapt of vernieuwd genoemd.

Vrijwel alle elektronische apparaten kunnen gereviseerd aangeboden worden. De grootste markt is echter voor iPhones en andere smartphones. Logisch ook, want veel mensen kopen eens in de paar jaar een geheel nieuwe telefoon en beschikken daardoor nog over een relatief mooi oud exemplaar. Het zou uitermate zonde zijn om deze zomaar weg te gooien. Door deze te laten reviseren, steunen zij niet alleen het milieu maar geven ze mensen met een klein budget ook nog eens de mogelijkheid om een mooie iPhone te kopen.

Wat is refurbished

Veel goedkoper

Je kunt er niet omheen dat een refurbished iPhone natuurlijk veel goedkoper is dan een nieuw model. Dat is dan ook niet zonder reden, want het toestel is uiteraard al eens eerder gebruikt. Toch zal je dit tijdens het gebruik waarschijnlijk niet zeggen. De telefoons worden dusdanig gereviseerd dat ze technisch gezien weer zo goed als nieuw zijn. Op wat gebruikerssporen na beschik je dus over een relatief nieuwe telefoon en dat tegen een zeer scherpe prijs.

Gemiddeld zijn gereviseerde iPhones tot circa 40 procent goedkoper dan een nieuw toestel. Bovendien is er voor ieder wat wils te vinden. Of je nu over één van de nieuwere modellen wil beschikken of liever voor de oudere generatie kiest, je kunt werkelijk alles vinden!

Duurzaamheid

De afgelopen jaren werd duurzaamheid steeds belangrijker. Inmiddels proberen we allemaal zoveel mogelijk voor het milieu te zorgen. Ook de kleine dingen zijn hierbij van belang. Bijvoorbeeld door minder elektrische apparaten te kopen of apparaten te hergebruiken. Wanneer je kiest voor refurbished, draag jij je steentje bij om de grote elektronische afvalberg iets te verkleinen. Een belangrijke stap om zo het milieu iets minder te belasten.

Betrouwbaarheid

Bij de aanschaf van een refurbished toestel beschik je over de zekerheid dat deze naar behoren werkt. Sterker nog: in werking is deze niet te onderscheiden van een geheel nieuw exemplaar. Deze zekerheid heb je niet als je een tweedehands exemplaar bij een particulier koopt. Hoewel zij natuurlijk hele mooie verhalen kunnen vertellen, weet je nooit zeker wat waar is en welke dingen niet kloppen. Hierdoor komt het nog geregeld voor dat mensen een enorme miskoop begaan en vervolgens met de gebakken peren zitten omdat het toestel niet naar behoren werkt.  Met een refurbished iPhone beschik je niet alleen over garantie, maar weet je ook zeker dat je een hoge kwaliteit kunt verwachten. Dat is een prettige gedachte.

You may also like