De sauna trends van 2019


In 2019 zeggen we gedag tegen onze overvolle agenda’s en drukke werkschema’s van het afgelopen jaar. 2019 zal in het teken van rust en reinheid staan. Het jaar is weer aangebroken aarin we weer heerlijk tot onszelf kunnen komen. In plaats van de hele dag bereikbaar zijn, willen we er dit jaar een paar uur voor uit trekken om even tot rust te komen. Vaak gebeurt dit in badkamer. Waar de badkamer voorheen enkel een ruimte was om je snel in te wassen, zien we dat dit nu steeds vaker een toevluchtsoord wordt om de geest te ordenen. Het aantal sauna’s in eigen huis is dan ook flink gestegen. We verlangen allemaal naar een spa in eigen woning. Dat is dan ook duidelijk te merken aan de groeiende vraag naar een huiselijke welness. Welkom in de nieuwste trend van dit jaar: de trend van de wellness in eigen huis. Wij zetten de sauna trends van 2019 voor jou op een rijtje:

Infrarood sauna

De sauna met infrarood heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Naar verwachting zal deze zijn piek bereiken in 2019. Infrarood staat bekend om zijn helende werking op de huid. Dankzij de diepreinigende werking wordt de huid binnen een mum van tijd verlost van dode huidcellen en overtollig vuil. Bovendien werken de stralen ook helend voor de spieren en gewrichten. Senioren of sporters krijgen een tripje naar de infrarood sauna dan ook vaak als tip mee. De gewrichten en spieren blijven door de straling soepel en spierpijn is voortaan verleden tijd.

infrarood sauna

Stoomcabine

De stoomcabine is een grote favoriet voor veel mensen. Dit heeft vooral te maken met de gevoelstemperatuur in de cabine. Een traditionele sauna kan zeer hoge temperaturen bereiken. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan. Een stoomcabine profiteert van een relatief lage temperatuur, maar beschikt wel over de talloze voordelen van een traditionele sauna. Dat maakt hem een grote publiekslieveling. Bedenk wel dat de gevoelstemperatuur iets hoger komt te liggen door de hoge luchtvochtigheid. Toch blijft het een milde variant van een gewone sauna.

stoomcabine

Met een stoomcabine in eigen huis geniet je van de mogelijkheid om je huid diep te laten reinigen en ademhalings- en verkoudheidsproblematiek tegen te gaan. Je kunt ook gebruik maken van speciale geuren, zoals Eucalyptus, om de luchtwegen vrijer te maken.

Traditionele (Finse) sauna

De traditionele (Finse) sauna is het meest bekend voor veel mensen. De sauna vond, hoe kan het ook anders, zijn oorsprong in het koude Finland. De meeste traditionele sauna’s maken gebruik van een temperatuur tussen de 80 en 90 graden Celsius. De cabine wordt opgewarmd door een speciale kachel die vol lavastenen ligt. Terwijl je regelmatig wat water op de kolen laat neerkletteren, wordt de warmte in de sauna een stuk heviger en neemt de luchtvochtigheid toe. De geur in de traditionele sauna is onherroepelijk verbonden met het wellness gevoel. De geur van houtblokken en eventuele oliën brengen je direct in extase. Goed voor veel saunaplezier in eigen badkamer

finse sauna

You may also like