Schoenen kopen met je kleine, waar moet je rekening mee houden?

Schoenen kopen met je kleine, waar moet je rekening mee houden?


Als jij de trotse ouder bent van een zoontje of dochtertje, vind je het vast een feest om hem of haar leuk aan te kleden. Bij een leuke kinder-outfit hoort natuurlijk ook een paar mooie kinderschoentjes met een comfortabele pasvorm, die de voeten van je kleine ten goede komen. Kinderschoenen zijn er in allerlei soorten en maten, maar dat maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. De een adviseert stevige schoentjes en de ander juist soepele schoenen. Bij Houseoflou gaven deze tegenstrijdige adviezen ons een goede reden om je in dit blog antwoord te geven op de vraag: waar moet je rekening mee houden bij het kopen van kinderschoenen? Natuurlijk inspireren we je ook met trendy modellen voor jongens en meisjes, van het kwaliteitsmerk Bunnies Schoenen.

Soepele of stevige kinderschoenen

Is jouw zoon of dochter een dreumes die net leert lopen? Dan heeft je kindje nog geen stevige schoenen nodig. Kinderschoentjes met een soepele zool zijn voldoende. De voetjes zijn nog volop in ontwikkeling en moeten ongehinderd kunnen afwikkelen. Op het moment dat je kind de peuterleeftijd bereikt, doe je er verstandig aan stevigere kinderschoenen te kopen. Vanaf die leeftijd gaat jouw mini-me immers steeds meer lopen en hebben de voeten wat meer bescherming nodig. Als de neuzen van de schoentjes erg snel slijten, dan is het een goede tip om te kiezen voor schoenen met een rubberen neus.

Tips bij het kopen van kinderschoenen:

  • Controleer regelmatig de schoenmaat van je kind;
  • Kies voor een flexibele zool;
  • Kies voor een platte, brede hak;
  • Pas nieuwe schoenen altijd met sokken aan;
  • Laat je kind de schoenen passen in de middag;
  • De tenen moeten goed kunnen bewegen.

Voldoende bewegingsvrijheid

Natuurlijk moeten kinderschoenen goed passen. Als je kind te kleine schoenen draagt, dan kan dit de groei van de voeten in de weg staan en vergroeiingen of vervormingen in de hand werken. Daarom horen kinderschoenen ruim genoeg te zijn voor de ontwikkeling van de voetjes in de breedte en de lengte. Ook de tenen hebben voldoende bewegingsvrijheid nodig. Als je schoenen gaat kopen met je zoon of dochter, kun je controleren of de schoen die je op het oog hebt groot genoeg is door met je duim op de neus te drukken. Bij de grote teen moet er dus nog ruimte over zijn. Als kinderschoenen te groot zijn, kan het voetje sneller gaan schuiven en zwikken. We raden je aan om de voetjes van je kind elke twee à drie maanden te laten opmeten in een schoenenwinkel.

Stevige hiel

Komt je oogappel in de leeftijd waarin hij of zij veel loopt, dan is een stevige hiel belangrijk. Als de hiel te slap is, moet de voet veel te hard werken om de schoen aan te houden. De spier van de middenvoet onder de voet kan dan overbelast raken en voor klachten zorgen. Kinderschoenen met een klittenbandsluiting of vetersluiting zijn het beste voor voeten die in ontwikkeling zijn. Dat komt doordat beide verstelbaar zijn. Het is wel belangrijk om de schoenen bij het aan- en uittrekken helemaal open te maken, zodat de schoentjes goed in model blijven.

Online kinderschoenen kopen

Kom je uit de voeten met deze tips? Dan is het een kwestie van leuke schoenen kopen voor je kleine prins of prinses. Wij ontdekten de mooie, overzichtelijke webshop van Shoekers met kinderschoenen van maat 18 tot en met maat 44. Je bent er aan het juiste adres voor schoenen vanaf de eerste stap voor meisjes en jongens, van topmerken voor scherpe prijzen. Wil je jouw kind de hele wereld aan z’n voeten leggen met vrolijke schoenen van een iconisch merk? Dan kun je je hart er bijvoorbeeld ophalen aan de vele modellen van Bunnies Schoenen. Bunnies zorgt ervoor dat kinderen de wereld kunnen ontdekken op een hippe en verantwoorde manier. Zo staan ze voor de rest van hun leven stevig in hun schoenen.

You may also like