Wat kan je doen in Sevilla Top activiteiten

Wat kan je doen in Sevilla: Top activiteiten


De kans is groot dat je meer fan bent van de zomermaanden dan van de wintermaanden. Het liefst ontvlucht je ons koude kikkerlandje en zoek je de zon op. Maar waar ga je dan heen?

Als je nog op zoek bent naar een stedentrip deze winter dan is het Spaanse Sevilla een aanrader. Ook in de wintermaanden is de temperatuur hier zeer aangenaam. Bovendien is Sevilla een van de mooiste Europese steden. Zo hoef jij geen kou meer te hebben hier in Nederland. Een voordeel is ook zeker dat vliegtickets voor Sevilla niet heel duur zijn.

Rijke geschiedenis van Sevilla

Deze Spaande stad kent een belangrijke bloeiperiode in de geschiedenis. In deze periode vielen de Moren Spanje en zuid Portugal binnen met als doel het Iberische schiereiland over te nemen. In een korte tijd veroverde zij Spanje en het zuiden van Portugal. Doordat de moren aan de macht waren ontstond er een welvarende stad. De invoering van de belasting, het verdelen van de rijkdom en nieuwe landbouwtechnieken zorgde ervoor dat de stad uitgroeide tot een van de belangrijkste steden van de wereld.

sevilla geschiedenis

Overblijfselen van deze tijd

De Moorse overheersing duurde tot de dertiende eeuw. Er zijn amper overblijfselen te zien van deze tijd. Een van de opvallendste gebouwen uit deze tijd is de Giralda. Dit is een toren die nu onderdeel is van de Kathedraal van de stad. Deze toren was oorspronkelijk onderdeel van de moskee. Er is wel een opvallende stijl terug te zien in de verschillende gebouwen en woningen. Deze stijl bestaat uit een mengeling van de islam en het christendom. De decoratieve gevels op verschillende gebouwen zijn hier een voorbeeld van.

Lokale gerechten

Sevilla is een bruisende stad door haar vele bezienswaardigheden, warme klimaat en energieke sfeer. Daarnaast is lekker eten en drinken ook een van de belangrijkste onderdelen van het dagelijkse leven in de stad. In de stad worden dan ook verschillende goede wijnen, bieren en sherry’s gebrouwen. De Spanjaarden eten altijd een klein hapje, ofwel tapas, bij een drankje. Het eten van deze kleine gerechten als lunch of diner is tegenwoordig razend populair. Het is dan ook heel gezellig om samen deze gerechten te delen.

tapas spanje

In de stad kom je dan ook verschillende tapasbars tegen. Vooral in het centrum van de stad rondom de oude wijk Santa Cruz barst het van de restaurantjes waar je kan genieten van deze kleine gerechten. De tapas zijn van zeer goede kwaliteit en het is dan ook echt genieten van deze heerlijke gerechtjes. Deze gerechten zijn van goede kwaliteit maar zeer betaalbaar, vooral als de prijzen worden vergeleken met steden als Barcelona, Valencia en Madrid.

Vind je het leuk om bij verschillende barretjes tapas te eten? Maak dan gebruik van een tapastour. Hierdoor bezoek je de verschillende tentjes en kan je genieten van heerlijk eten.

Hoeveel dagen heb je nodig?

Voor een stedentrip naar Sevilla heb je zeker twee volle dagen nodig. Het is nog beter om er drie dagen van te maken. De hoogtepunten van de stad kan je natuurlijk wel in een korte tijd bekijken.

Maar het gaat in deze bruisende stad vooral om het genieten van het leven.

Als toerist wil je hier natuurlijk wel aan meedoen. Neem de tijd, geniet van het uitgebreide diner, bekijk de omgeving en maak gebruik van de verschillende terrasjes en restaurantjes.

Winkelen in de stad

Ben je gek op winkelen en minder van het bezoeken van de bezienswaardigheden?

Dan kan je in Sevilla zeker goed terecht. In de stad zie je vooral veel winkels met schoenen, kleding en accessoires. Ben je op zoek naar lokale producten ga dan op zoek naar keramiek, flamenco jurkjes en Spaanse waaiers.

Vermijd de winkelstraat na de siësta, dan is het heel druk in de winkelstraten. Tussen vijf uur en zeven uur zijn de winkelstraten dan ook extreem druk en wil je er liever niet rondlopen. De leukste winkels vind je vooral in het centrum van de stad. Populaire winkelstraten die je echt moet bezoeken zijn Calle Tetuán, Calle Velázquez en Calle Cuna.

In deze stad is echt genoeg te doen. Geniet van de prachtige omgeving, de gezellige eettentjes en de rijke historie.

winkelen sevilla

 

You may also like