Modern Design Vloerkleed luna

Sfeermaker: hoogpolig vloerkleed van zware kwaliteit


De mogelijkheden zijn eindeloos als je besluit om je vloer te bekleden. Ga je voor laminaat, linoleum, vloertegels of parket? Voor veel mensen is het een lastige keuze. De vloer maakt lange tijd deel uit van je interieur en kan je woning maken of breken. 1 ding is in elk geval zeker: een vloerkleed kan echt niet ontbreken op je pas gerenoveerde vloer! Het vloerkleed zorgt er immers uiteindelijk voor dat je interieur helemaal af is en geeft je woning die warme en persoonlijke look waar je zo naar verlangt. Maar ook bij vloerkleden zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Ga je bijvoorbeeld voor laag- of hoogpolige vloerkleden? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is en geven we je nog meer redenen om voor een prachtig vloerkleed te kiezen binnen je interieur.

Hoog- of laagpolig vloerkleed?

De eerste keuze die je moet maken is of je voor een hoog- of laagpolig vloerkleed gaat. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Een hoogpolig vloerkleed heeft, zoals de naam al doet  vermoeden, een veel hogere pool. Hierdoor ziet dit kleed er een stuk weelderiger uit en geeft het meer warmte af aan je voeten. Een hoogpolig vloerkleed wordt vaak gelegd in een strak interieur met hoogglans meubels. Dit om het geheel wat huiselijker en warmer te maken. Een laagpolig vloerkleed is een stuk gladder en heeft een strak design. Hierdoor zijn ze perfect om je woning nog strakker te maken en is ideaal als je kinderen of huisdieren hebt, doordat deze makkelijk schoon te houden is.

Voordelen van een vloerkleed in huis

  • Een vloerkleed geeft de woning een warme uitstraling en kan je interieur helemaal af maken.
  • Een hoogpolig vloerkleed is warm aan de voeten en werkt extra geluiddempend. Ideaal als je in een flat of gehorig appartement woont.
  • Met een vloerkleed kan je een samenhangend geheel van je woonkamer maken. Je kunt deze leggen in het midden van je meubels of ervoor kiezen om een vloerkleed voor een apart meubel te leggen. Zo creëer je binnen mum van tijd een heel ander geheel!

Hoogpolig vloerkleed: waar moet je op letten bij de aanschaf?

Is jouw keuze gevallen op een hoogpolig vloerkleed en heb je eigenlijk geen idee waar je op moet letten als je deze aan gaat schaffen? Zorg er dan allereerst voor dat je een leverancier uitkiest met goede recensies. Zo weet je zeker dat je vloerkleed kwalitatief sterk is en dat je met problemen altijd terug kunt komen. Ook is de prijs-kwaliteitsverhouding erg belangrijk om mee te nemen als je een vloerkleed gaat kopen. Vloerkleden heb je in allerlei verschillende prijscategorieën, maar voorkom wel dat goedkoop geen duurkoop gaat worden! Kies liever voor een iets duurder exemplaar, zodat je er wat langer mee kunt doen dan dat je over een half jaar weer voor hetzelfde dilemma staat.

You may also like