Shutters kopen Hier moet je aan denken!

Shutters kopen? Hier moet je aan denken!


Shutters hebben de afgelopen jaren ongelooflijk aan populariteit gewonnen. In steeds meer woningen zien we deze prachtige raambekleding pronken. Shutters hebben nog het meest weg van jaloezieën, maar beschikken toch over een iets andere uitstraling. Bovendien zijn ze niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog eens ontzettend praktisch in gebruik. Ben jij al tijden benieuwd naar de voordelen van shutters en kan je niet wachten om deze in jouw eigen interieur toe te voegen? In dit artikel lees je precies waar je aan moet denken voordat je deze prachtige raamdecoratie koopt.

In tegenstelling tot jaloezieën kunnen shutters niet omlaag of omhoog worden getrokken, maar openen ze hetzelfde als luiken. Ze zijn een stuk steviger en robuuster dan standaard jaloezieën en voegen écht iets toe aan je interieur. Hierdoor zijn schutters een zeer geschikte keuze wanneer je op zoek bent naar sfeervolle raamdecoratie die ook nog eens praktisch is. Ben jij overtuigd van deze praktische raambekleding? Hier moet je aan denken bij het kopen van nieuwe shutters!

Materiaalgebruik

De meeste shutters worden standaard gemaakt van hout. Deze beschikken over een houten frame met lamellen. Het grootste voordeel van hout is dat het een zeer stevig en duurzaam materiaal is. Bovendien heeft hout een zeer natuurlijke uitstraling en past het bij vrijwel ieder interieur. Hierdoor beschik je over een fijne en robuuste sfeermaker in huis. Het kan echter ook zo zijn dat je liever de voorkeur geeft aan een ander soort materiaal. Gelukkig is ook dat gewoon mogelijk. Zo zijn er bijvoorbeeld shutters die enkel over een houten frame beschikken, maar waarbij de lamellen van een ander materiaal gemaakt zijn. Er zijn ook volledige shutters van kunststof te vinden. Kortom: er is voor werkelijk ieder wat wils te vinden.

Lamellen

De meeste shutters beschikken over verstelbare lamellen. Deze kunnen versteld worden met een speciale stok, maar er zijn ook andere bedieningssystemen mogelijk. Er zijn echter ook shutters verkrijgbaar die helemaal niet van stand kunnen veranderen. Hierbij staan de lamellen volledig vast. Dan zijn er ook nog kantelbare lamellen die je geheel naar wens kunt kantelen om bijvoorbeeld meer licht of juist meer privacy in huis te halen.

Verschillende kleurmogelijkheden

Over het algemeen worden shutters vooral van hout gemaakt. Het grootste voordeel van hout is dat je hierdoor dus ook direct over ontzettend veel verschillende kleurmogelijkheden beschikt. Als je kiest voor de standaard modellen kom je vaak niet verder dan traditioneel wit of bruin, maar kies je voor de iets luxere varianten dan zijn de kleurkeuzes ontzettend breed. De shutters worden uiteraard kant-en-klaar afgeleverd, maar je kunt er ook voor kiezen om deze op een later moment nog zelf te verven. Dit is relatief eenvoudig en versterkt tevens ook de uitstraling van de shutters.

Welke kleur je kiest is natuurlijk vooral afhankelijk van je eigen smaak, maar het is ook slim om met je interieurstijl rekening te houden. Zo passen witte shutters weer enorm goed in landelijke interieurs, terwijl men bij moderne interieurs eerder de voorkeur aan antraciettinten geeft. Jij bepaalt!

You may also like