De slaapkamer inrichten en indelen- tips en inspiratie

De slaapkamer inrichten en indelen: tips en inspiratie


De slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. Het is daarom van groot belang om deze rust ook uit te stralen in de slaapkamer. Daarom moet er zoveel mogelijk balans in het interieur zijn. Hoe krijg je dit voor elkaar? Hier vind je een aantal basistips om van je slaapkamer inrichting een geslaagd geheel te maken.

1. Maak een moodboard

Voordat je begint met het ontwerp van je slaapkamer is het slim om even stil te staan bij de gewneste en ideale stijl van je slaapkamer. Er zijn veel meubels die prachtig zijn, maar deze meubels moeten wel bij elkaar passen. Doordat je al je favoriete kleuren, meubels en decoraties op één groot blad noteert heb je een overzicht van wat bij elkaar past en wat niet. Een geslaagd moodboard bestaat uit een verzameling van meubels, kleuren, stoffen en inspiratiefoto’s die gevonden kunnen worden op onder andere social-media kanalen.

 

2. De slaapkamer indeling

Wanneer je weet welke stijl je slaapkamer krijgt kan de inrichting van de meubels beginnen. Het is handig om hiervoor een blad papier te pakken en te beginnen met het schetsen van de slaapkamer. Hierdoor kan je snel kijken welke mogelijkheden je hebt. Maak zo veel mogelijk varianten en kies uiteindelijk de beste oplossing. Het is het makkelijkst als je werkt met een goede schaalverhouding. Dit verschilt natuurlijk per slaapkamer. Het is het makkelijkste als je een schaalverhouding van 25 hebt, zodat je alles op een blad papier kan zetten.

3. Bepaal de kleur van je muren

Nu weet je waar je meubels komen en wat voor stijl je slaapkamer heeft. Het is daarna van groot belang om een passende kleur voor de muren te vinden. Het is lastig om dit te kiezen. Het is vaak fijn om te kiezen voor een rustige uitstraling en het niet te druk te maken. Je kan namelijk niet elke week een andere kleur voor de muur kiezen als deze je op het begint niet bevalt. Tevens kan je een rustige muur altijd drukker maken door middel van deocratie zoals schilderijen. Het voordeel hiervan is dat je dit kan verwijderen en vervangen.

4. Een passend dekbedovertrek en dekbed

Veel mensen denken dat het overbodig is en maar een klein deel van de slaapkamer is. Dit is fout. Een dekbed en dekbedovertrek zijn namelijk belangrijke ‘eye catchers’ in een slaapkamer en kunnen de uitstraling snel beinvloeden. Het is daarom van belang om een goed dekbed en dekbedovertrek uit te zoeken en hier goed over na te denken. Bij dekbedwinkel worden veel verschillende soorten dekbedden en dekbedovertrekken aangeboden. De kwaliteit zorgt voor jarenlang plezier en door het grote aanbod is er voor ieder wat wils.

Een passend dekbedovertrek en dekbed

5. De juiste verlichting

Met verlichting kun je de sfeer van je inrichting in één seconde veranderen. Voorzie naast de algemene verlichting ook sfeerverlichting en zorg dat je deze kan bedienen vanuit het bed. Zo voorkom je dat je de verlichting zelfden gebruikt. Ook een dimmer op de algemene verlichting kan ernom handig zijn.

You may also like