slaapkamer veranderen

Je slaapkamer een make-over geven? Dat doe je zo!


Heb je zin om je slaapkamer een make-over te geven, maar ben je gezegend met een klein budget en twee linkerhanden? Geen enkel probleem! Met onderstaande tips tover jij je slaapkamer binnen mum van tijd om tot een waar paleis. Lees je mee?

Gebruik maken van planten

Na een ontzettende drukke dag met heel veel indrukken is er niets lekkerder dan onder de dekens kruipen en genieten van de rust in je slaapkamer. Eventjes wegstappen uit de drukke wereld en de ogen kunnen sluiten. We zijn het er allemaal wel over eens dat de slaapkamer een oase van rust hoort te zijn. Soms schiet het stylen van de slaapkamer er echter bij in. Gelukkig hoef je niet heel veel geld te besteden aan het opknappen van de kamer. Met behulp van planten kan je er binnen no-time voor zorgen dat je slaapkamer niet alleen veel gezelliger oogt, maar ook nog eens veel gezonder is. Er zijn zelfs planten die de nachtrust bevorderen, zoals Aloë Vera, Jasmijn en Lavendel planten. Niet alleen een geweldige sfeer, maar ook nog eens beter voor de nachtrust. Wat wil je nog meer?

DIY tips voor de slaapkamer

Ook met een klein budget en een sprankeltje creativiteit kan je je slaapkamer een boost geven. Denk bijvoorbeeld aan een gaaf, zelfgemaakt nachtkastje. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een hangend nachtkastje te maken of een nachtkastje die tevens als dienblad gebruikt kan worden. Op internet vind je tegenwoordig zo veel leuke DIY’s. Ook op de wand kan je een eigen creatie ophangen. Kies bijvoorbeeld voor iets makkelijks, zoals een mooie sprei! Ook een eigen prikbord is gemakkelijk gemaakt met behulp van stof en punaises. Laat je creativiteit de vrije loop. En ook voor de dames met twee linkerhanden is dit zeker een aanrader, wij zijn al om.

Breng een stukje huiselijkheid in de slaapkamer

De slaapkamer wordt vaak vergeten bij het opknappen van een huis. Dat terwijl je hier toch heel veel uurtjes per dag slijt. Breng daarom een stukje huiselijkheid in je slaapkamer. Gewoon door een persoonlijke tint aan te brengen. Hang bijvoorbeeld een vergrote foto aan de muur. Ook als je kinderen hebt die graag creatief bezig zijn, kan je je hart ophalen. Laat ze mooie tekeningen maken die je vervolgens aan de muur kunt hangen of gooi alle angst overboord en laat ze een schilderwerk maken op de muur. Persoonlijker en liefdevoller kan je slaapkamer bijna niet worden.

schilderij aan de muur

You may also like