winterproef maken slaapkamer

Maak je slaapkamer winterproof met een donzen dekbed


Het najaar is alweer in volle gang en veel mensen zijn druk bezig om hun woning weer winterproof te maken. De plaids worden weer uit de kast gehaald, kaarsjes weer aangeschaft en de shirts worden verruild voor dikke truien. Toch vergeten we vaak één belangrijke ruimte in huis: de slaapkamer. Dit terwijl dit juist de ruimte is waar een comfortabele temperatuur van essentieel belang is. Alles voor een goede nachtrust, nietwaar? Maar hoe pak je dat eigenlijk aan: de slaapkamer winterproof maken? In veel gevallen doet een nieuw dekbed al wonderen. In dit artikel vertellen we waarom een donzen dekbed eigenlijk niet mag ontbreken deze winter.

Wanneer is een dekbed aan vervanging toe?

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om je dekbed te vernieuwen. De meeste mensen vergeten hier aandacht aan te besteden en komen er pas na jaren achter dat hun dekbed echt aan vervanging toe is. Dit is uiteraard hartstikke zonde, omdat het ook de kwaliteit van hun nachtrust beïnvloedt. Maar hoe weet je eigenlijk wanneer je dekbed aan vervanging toe is?

In de meeste gevallen is het heel goed te merken wanneer een dekbed aan vervanging toe is. Elk dekbed beschikt weer over een andere levensduur, maar ze vertonen wel allemaal dezelfde gelijkenissen als deze ‘op’ beginnen te raken. Misschien heb je het de laatste nachten wel extreem koud of warm gehad, dit kan een teken zijn dat je dekbed aan vernieuwing toe is. Ook als het dekbed niet meer opgeschud kan worden of als deze vol met gele transpiratievlekken zit, raden wij aan om het dekbed op korte termijn te vervangen.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een donzen dekbed. Is jouw dekbed aan vervanging toe? Dan kan het geen kwaad om de volgende voordelen van dit dekbed eens goed door te lezen. Wie weet profiteer jij straks ook van een geweldige nachtrust.

dons dekbed winter

https://www.betternights.nl/loiva-premium

Voordelen van een donzen dekbed

Het donzen dekbed kent talloze voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Lichtgewicht: dons is ontzettend licht, waardoor het dekbed niet zwaar op het lichaam valt. Soms scheelt dit wel een kilo met een wollen dekbed! Dons heeft de uitstekende kwaliteiten om veel warmte op te nemen, zonder dat daar enorm veel vulling voor nodig is. Hierdoor belemmert het dekbed geen nachtelijke bewegingen, waardoor je rustig kan doorslapen.
  • Veelzijdig: donzen dekbedden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. De meest populairste vorm is het 4-seizoenen dekbed dons. Met de aanschaf van dit dekbed ben je voor het hele jaar gewapend. Natuurlijk ligt de prijs wel wat hoger, maar dit betekent wel dat je aan één dekbed genoeg hebt. Hoe handig is dat?
  • Anti allergisch: een donzen dekbed is de ideale keuze voor mensen die kampen met een huisstofmijtallergie. Dons beschikt over hoog vochtregulerende eigenschappen, waardoor er weinig vocht in het materiaal wordt opgenomen. Huisstofmijten leven in vochtige en warme omgevingen, zij zullen dan ook niet lang kunnen bestaan in deze dekbedden. Dat scheelt je een hoop gezondheidsproblemen!

You may also like