hangmat in de tuin vrouw

Slapen onder de sterren met een hangmat in de tuin


In heel wat landen is het volkomen normaal om de nachten buitenshuis door te brengen. Vaak in een tent maar ook in een hangmat met standaard. Slapen onder de sterren… dat klinkt toch een beetje als een ‘ver-van-mijn-bed-show’. In Nederland zijn we immers niet gewend om dit standaard te doen. Maar waarom eigenlijk niet? Waarom sluiten we ons op met slaapkamerdeuren en liggen we wakker naar het plafond te staren? Veel mensen zullen het wisselvallige weer van ons land de schuld geven. Maar of dat ook echt realistisch is… er zijn genoeg landen waar het veel kouder is en buiten slapen een normaliteit is. Wij schatten zo in dat het toch de angst voor het onbekende is wat ons weerhoudt. En zeg nou zelf, nu de zomer eindelijk begonnen is kunnen we niet wachten om meer tijd buiten door te brengen. Bovendien zijn dan ook de klamme nachten in de slaapkamer verleden tijd. Waar wacht je nog op? Haal die hangmat standaard van boven en settel jezelf in de tuin. In dit artikel geven we je alvast wat handige tips om jouw eerste nacht onder de sterren tot een succes te maken.

hangmat 2 personen

Zorg ervoor dat je geen muggenmaal wordt

Het voordeel van een hangmat in de zomers is dat je geen last hebt van kruipende insecten. Als je al de kriebels krijgt bij het zien van een klein torretje is het dan ook wel zo verstandig om niet op een matje op de grond te slapen. Met een hangmat lig je relatief goed beschermd tegen kruipende insecten, maar vliegende zijn een heel ander verhaal. En dan bedoelen we bovenal muggen! Als jij de pech hebt dat muggen jou altijd moeten hebben is buiten slapen waarschijnlijk wel het laatste waar je aan denkt. Gelukkig kan je dit gemakkelijk oplossen door een hangmat met muskietennet te gebruiken. Rot voor de muggen, maar fijn voor jouw nachtrust!

Tips voor koude nachten in de hangmat

Op dit moment willen we er nog zeker niet aan denken, maar over enkele maanden zullen de nachten alweer langer en kouder gaan worden. Is dit dan de tijd dat je de hangmat weer naar binnen haalt? Natuurlijk niet! Zelfs in Scandinavische landen is het heel normaal om buiten te slapen. Sterker nog, zelfs baby’s worden daar regelmatig met een dikke muts buiten in een wiegje gelegd. Als je de koude winter- of zomernachten comfortabel en warmpjes wilt doorbrengen is het verstandig om je hangmat te isoleren. Dit doe je door een simpele slaapzak of grote isolerende deken onder de hangmat te hangen. Dit klinkt een beetje gek, maar als je er over na gaat denken is het ergens heel logisch. Als je de deken in de hangmat zou leggen, wordt deze samengedrukt door je lichaam en gaat de isolerende werking al snel verloren. Gebruik in de slaapzak een comfortabel slaapmatje en slaapzak om lekker warm en zacht te liggen. Als je het echt groots wilt aanpakken is ook een kleine overkapping nog een aanrader, zodat je redelijk uit de wind ligt.

 

 

You may also like