Slim besparen op de reparatiekosten van je auto

Slim besparen op de reparatiekosten van je auto


Het kopen van een nieuwe auto vraagt om een flinke investering. Wie denkt dat de grootste kosten dan geweest zijn, heeft het goed mis. De echte kosten beginnen dan immers pas. Denk hierbij niet alleen aan brandstof- en verzekeringskosten, maar ook aan mogelijke reparatiekosten. Een nieuwe auto zal in het begin wellicht weinig onderhoud vergen, maar op de lange termijn zal je rekening moeten houden met (hoge) onderhoudskosten.

Met name op het onderhoud kan je gelukkig veel besparen. Veel vrouwen brengen hun auto zonder nadenken voor een kleine beurt naar de garage, waarna ze plotseling met zeer hoge kosten geconfronteerd worden. Het repareren van enkele gebreken kan al snel hoog in de papieren lopen. Toch zijn er genoeg manieren om deze kosten te beperken of te voorkomen. In dit artikel geven we enkele slimme tips om te besparen op de reparatiekosten van je auto.

Online shoppen voor onderdelen 

Wanneer je je auto zonder nadenken bij de garage aflevert, heb je vaak geen enkel idee waar de onderdelen vandaan komen. Het enige wat je na afloop ziet is een flinke rekening inclusief reparatiekosten. Maar wat kosten die onderdelen in werkelijkheid?

Logischerwijs wil de garage zoveel mogelijk winst halen. Hierdoor rekenen ze meestal een extra percentage op de inkoopkosten van onderdelen. Daarnaast betaal je ook nog eens het onderhoud zelf. Daardoor ben je meestal duurder uit dan als je online shopt voor onderdelen. Op deze site onderdelenwebshop24.nl vind je kleine en grote onderdelen die nodig zijn voor de reparatie van je auto. Zo zie je in één oogopslag of je eventueel goedkoper uit zou zijn als je de onderdelen zelf zou betalen.

Online shoppen voor onderdelen

Hierbij geldt wel: goedkoop is duurkoop. Zoek dus niet alleen naar de goedkoopste onderdelen, maar houd er ook rekening mee dat ze kwalitatief zeer sterk moeten zijn. Zo voorkom je technische mankementen in de toekomst.

Reparatiekosten voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om technische mankementen indien mogelijk te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door je auto beter te onderhouden. Ben jij vaak iemand die het onderhoud laat zitten totdat je echt niet anders meer kan? Dan loop je het risico dat kleine dingen die eenvoudig opgelost hadden kunnen worden opeens een groot (en duur) probleem worden.

Pas daarnaast je rijstijl aan. Rem minder fel en put je motor en versnellingsbak niet onnodig uit door overmatig gas te geven of hard op te trekken. Een rustigere rijstijl kan de levensduur van je auto verlengen en het onderhoud tot het minimum beperken.

Doe het zelf!

Wie zegt dat het repareren van auto’s enkel voor mannen is weggelegd? Er zijn tegenwoordig genoeg vrouwen die hun mannetje wel staan en heel veel van autotechniek weten. Ben jij ontzettend handig en aandrijfas van je auto aan vervanging toe? Wat let je dan om deze reparatie niet zelf aan te pakken? Je bestelt de onderdelen eenvoudig online en betaalt ook nog eens geen reparatiekosten bij de garage, waardoor je enorm veel geld kunt besparen.

Pas wel op dat je geen klussen aangrijpt die iets te hoog gegrepen zijn. Zo loop je het risico dat je alsnog naar de garage moet en de technische mankementen juist verergerd zijn in de tussentijd. Blijf daarom wel realistisch om zoveel mogelijk te besparen!

You may also like