Jurk

De snelste manieren om kleding schoon te krijgen


Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je hebt je net klaar gemaakt voor een afspraak en dan krijg je het een uurtje voordat je weg moet nog voor elkaar om een grote vlek in je kleren te krijgen. Een andere outfit aandoen is geen optie, want dit was dé outfit voor je afspraak. Je kleren in de was gooien is geen optie want dat duurt veel te lang. Dus hoe ga je die vlek toch nog uit je kleren krijgen?

Maak direct gebruik van water

Het eerste wat je moet doen is de vlek niet de kans geven om in te laten trekken, want als dit gebeurt krijg je hem er nooit meer uit. Zodra de vlek op je kleding is gekomen moet je de vlek behandelen met lauw water. Wanneer je oplosmiddel bij de hand hebt is het nog beter, maar wanneer dat niet het geval is werkt lauw water het beste. Zorg ervoor dat het water niet te warm is, want dan kan de vlek er alsnog in trekken. Laat je kleding ook niet vervolgens op de verwarming drogen.

 Bij vlekken met een oliebasis, zoals mascara en lippenstift moet je geen water gebruiken. Leg een royale hoeveelheid maïzena op de vlek en laat dit 10 minuten liggen. Schud het er vervolgens af. Zorg er echter wel voor dat je een stuk karton achter de vlek plaatst om de rest van de kleding te beschermen.

Kledingstomer

Gebruik een kledingstomer

Moet de vlek zo snel mogelijk je kleren uit? Maak dan gebruik van een kledingstomer. Dit gebruiken zo ook bij de stomerij en het is perfect om vlekken uit kleding te krijgen. Bij het stomen van de vlek kom je tot diep in de vlek en zo wordt de vlek direct uit je kleding gehaald. Een ander voordeel van stomen is dat je kleding er niet super nat van wordt. Zo zijn je kleren weer droog voordat je naar je afspraak moet. Let er wel op welke kledingstomer je koopt, want ze zijn niet allemaal even efficiënt en snel in het verwijderen van vlekken. Je kan dan ook het beste op een vergelijkingssite als Yippie.nl kijken voor eerlijk en goed advies.

Gebruik Ossengalzeep

Wil je een echt wondermiddel hebben om een vlek uit je kleren te krijgen? Dan kan je het beste even langs de drogisterij voor Ossengalzeep. Je kan zo’n beetje alle vlekken die je kan bedenken wel uit je kleren krijgen met deze zeep. Alle vlekken gaan er uit van groente en fruit tot chocolade vlekken. Gebruik de Ossengalzeep in combinatie met een beetje lauwwarm water en je bent zo verlost van de vlekken.

Droger

Heb je je leren toch een beetje te nat gemaakt met het snel schoonmaken van je kleren? Dan kan je ze altijd nog even snel in de droger doen. Kijk echter wel goed op het waslabel of je kleren in de droger mogen. Je wilt natuurlijk niet dat je kleren straks zijn gekrompen. Om zeker te zijn van een goede wasdroger kan je het beste even een wasdroger test bekijken, zodat je zeker weet dat de droger geschikt is voor jou.

You may also like