Speelgoed maken van de lichtgewicht variant van multiplex: populierenhout


Het is tegenwoordig een ware trend om meer van de natuur in huis te laten zien. Vrijwel alle woontrends draaien tegenwoordig om het gebruik van natuurlijke elementen. Bij de industriële stijl zien we vooral robuuste en sterke natuurlijke materialen en bij de romantische en landelijke stijl weer de rustige en lichte materialen. Hout is een zeer populaire keuze en multiplex is daarvan weer de overtreffende trap. Multiplex platen kunnen toegepast worden bij honderden verschillende klussen. Hierbij denken we niet alleen aan timmerwerk binnenshuis, maar aan het maken van meubels en speelgoed. Hoe leuk zou het zijn om voor je eigen kinderen, de kinderen van de buren of je nichtjes en neefjes een zelfgemaakt speelgoedje te maken? De beste keuze hiervoor zijn multiplex populieren platen. In deze blog vertellen we de voordelen van het gebruik van multiplex populieren en vertellen we meer over het gemak van multiplex platen tijdens het klussen!

populieren platen

De voordelen van multiplex populierenhout

Allereerst is het uiteraard belangrijk om meer te weten te komen over dit specifieke houtsoort. Met multiplex bedoelen we de techniek waarbij meerdere fineerlagen kruiselings op elkaar worden verlijmd. Dit resulteert in een sterk karakter van het houtsoort en voorkomt het eventuele werken van hout. Dit is dan ook de voornaamste reden dat multiplex vrijwel altijd boven massief hout wordt verkozen, simpelweg omdat deze een veel sterke constructie bewerk kunnen stellen. Populieren multiplex staat ook wel bekend als de lichtgewicht variant van multiplex. Wanneer het belangrijk is dat jouw project niet te zwaar gaat wegen, zodat deze bijvoorbeeld gemakkelijk door de kinderhand getild kan worden, is populierenhout de beste oplossing. Daarnaast is multiplex populieren enorm gemakkelijk te bewerken door de lichte en gladde oppervlakte. Ideaal voor beginnende doe-het-zelvers dus!

Gegrond- of ongegrond populieren multiplex?

Bij hout kopen denk je vaak niet dat het heel lastig kan zijn om het juiste materiaal uit te kiezen. Bij populierenhout denken we al snel aan één specifiek houtsoort, maar wist je dat populieren multiplex beschikbaar is in twee verschillende varianten? We spreken ook wel over gegrond- en ongegrond populieren multiplex. Voor beginnende doe-het-zelvers is gegrond populieren multiplex een aanrader. Hierbij zijn de platen al voorbewerkt, waardoor ze direct in de eindverf gezet kunnen worden. Als je de platen echter helemaal blanco wilt houden, voldoet de ongegronde versie prima. Bedenk dus eerst of je de planken nog extra wilt behandelen, alvorens je een keuze maakt. Dat bespaart je een hoop moeite!

hout kopen

Waarom multiplex populierenhout voor het maken van speelgoed?

Bij het maken van speelgoed denk je vaak aan allerlei houtsoorten, maar de kans is maar klein dat multiplex direct in je op zal komen. Dat is dan ook niet zo gek, aangezien veel vrouwen nog nooit gehoord hebben van de voordelen van multiplex. Als beginnende doe-het-zelver en ‘speelgoedmaker’ is het belangrijk dat je bekend met diverse houtsoorten en de verschillende toepassingen hiervan. Multiplex is erg gemakkelijk te bewerken en multiplex populieren in het bijzonder. Door het lichte gewicht is het tevens ook nog een fijn materiaal om mee te werken voor je kinderen. Zij moeten immers met gemak gebruik kunnen maken van hun nieuwe speelgoed. Wij durven te wedden dat die kindergezichtjes oplichten als ze zien wat jij voor hun gemaakt

You may also like