Sporten met de Xbox One, kom in beweging in eigen huis!


Je hebt minimaal 30 minuten beweging per dag nodig voor een gezonde levensstijl. Althans dat zeggen de reclameborden en televisiecommercials. Ondertussen hang je languit op de bank met een zak chips en twijfel je of je nog een reep chocolade erbij zou halen. Een wandeling naar de supermarkt geldt toch ook als beweging? Herkenbare situatie! Schaam je vooral niet! Nu vrijwel iedereen opgeslokt wordt door de drukte van onze huidige samenleving is het heerlijk als je eens een dagje niets hoeft te doen en lekker kan luieren. Ook als je uit je werk op de bank neerploft voel je direct dat het een weinig efficiënt avondje wordt. Die sportschool waar je maanden geleden al over zei dat je er echt naartoe zou gaan? Je hebt je abonnement nog geen 1 keer gebruikt! De deur uit om te gaan sporten na een drukke werkdag of in de weekenden is niet iets waar veel mensen nog zin of de ‘puf’ voor hebben. Thuis sporten kan hier de oplossing voor zijn. Maar hoe houd je dit leuk? Simpel: koop een spelcomputer! Ja, je hoort het goed! Xbox One kwam met de ultieme oplossing om op een leuke manier aan voldoende beweging per dag te komen. Xbox One S en sporten gaan bijna hand in hand. Maar hoe werkt dit dan eigenlijk en waarom werkt dit zo efficiënt?

Sporten met de Xbox One: zo doe je dat!

Xbox One maakt sporten in huis weer leuk! Als je er elke keer weer tegenop ziet om dat half uurtje sporten en intensief bewegen waar te maken is de Xbox One met vernieuwende Kinect de perfecte oplossing. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Simpel gezegd is de Kinect een kleine camera die je naast de Xbox One kunt plaatsen. Deze camera pikt al jouw bewegingen op en stuurt deze door naar de spelcomputer. De Xbox One registreert de bewegingen en voert deze uit in het spel. Zo ben jij je eigen controller! Ga een potje bowlen of honkballen en houd rekening met de houding terwijl jij een homerun of strike gooit. Bovendien kan je het spel ook nog eens extra leuk maken door te spelen tegen familieleden of vrienden. Zo maak je van bewegen niet alleen een sociale bezigheid, maar ook nog eens iets wat enorm leuk kan zijn. Als je eenmaal in het spel zit heb je waarschijnlijk niet eens het idee meer dat je ook daadwerkelijk goed bezig bent voor je lichaam, conditie en uithoudingsvermogen. Kinect komt maandelijks met nieuwe spellen, waardoor er genoeg variatie en speelplezier blijft.

xbox one tafeltennis

Sporten met de Xbox One levert talloze succesverhalen op

Sinds de Xbox One met deze innovatieve manier van sporten is gekomen, hebben al enorm veel mensen hiervan gebruik gemaakt. Dit levert bovendien ook nog eens talloze succesverhalen op. Van mensen die veel lekkerder in hun vel zitten nadat ze van de bank af waren gekomen en zich intensief hebben bezig gehouden met hun lichaam tot mensen die zelfs kilo’s afgevallen waren door een combinatie van sporten met de Xbox One en een gezond voedingspatroon. Maar waarom is het sporten via een spelcomputer eigenlijk zo’n succes? Eigenlijk is dit erg gemakkelijk te beantwoorden. We voelen ons zekerder en prettiger thuis, waardoor we ons sneller laten gaan. Daarnaast moet sporten leuk blijven anders houden we het gewoon niet voel. Om het licht te houden en geen verplichting te maken is het spelen van een spelletje op de spelcomputer uiteraard een perfect alternatief. Bovendien hoeven we er zelfs de deur niet voor uit. Kortom: leuke dingen hou je veel langer vol.

You may also like