populariteit van Botox- en fillerbehandelingen

De stijgende populariteit van Botox- en fillerbehandelingen


 We nadere weer het einde van het jaar. Daarbij is het natuurlijk weer tijd voor de bekende lijstjes te maken van wat 2017 heeft opgeleverd. 

Binnen de cosmetische geneeskunde, denk daarbij aan behandelingen met zowel Botox als fillers, is een grote toename zichtbaar t.o.v. 2016.

Toename cosmetische geneeskunde

Volgens Ruud Janssen, werkzaam als cosmetisch arts, is deze toename vooral toe te wijzen aan het taboe dat wegvalt omtrent dit soort behandelingen. Samen met mooie kleren dragen, een verzorgd kapsen is nu ook Botox- fillerbehandelingen de normaalste zaak van de wereld.

 Ook het steeds minder grote risico’s dat deze behandelingen met zich meebrengen trekt veel nieuwe clienten over de streep.

 Vaak herhaling

Wouter, eigenaar bij een kliniek voor Botox en fillers in Amsterdam geeft tevens aan dat de tijdelijke aard van de behandeling ook veel mensen over de strap trekt. Botox dient steeds herhaald te worden na ongeveer 4 maanden, waarbij fillers tot een jaar kunnen blijven zitten en dan langzaam door het lichaam weer afgebroken worden.

Mocht je dus niet meer blij zijn met het resultaat dan is het een kwestie van tijd dat alles weer terug keert naar de oude situatie.

Social media heeft invloed 

Als laatste mogen we volgens Wouter het social media aspect ook niet vergeten. De wereld is zoveel kleiner geworden door het gebruik van social media. Veel cliënten worden op ideeën gebracht door andere mensen welke ze volgen via social media.  

Tevens gaat de techniek voor non-plastische chirurgische behandelingen steeds verder. Ondertussen is het zelf mogelijk om ooglidcorrecties uit te laten voeren zonder daarbij te snijden. Hierbij gebruikt de arts de Plexr methode, waarbij de huid oppervlakkig met geïoniseerde gasdeeltjes wordt verwijderd.

Door de verder ontwikkelingen en veiligheid zal de verwachting voor cosmetische behandelingen binnen de geneeskunde verder stijgen in 2018 met minimaal 15%. Echter kan deze verwachting nog verder naar boven worden bijgesteld.

 

You may also like