tablet vrouwen

Tablet aanschaffen, waar moet je op letten?


De tablet dicht het gat tussen de smartphone en laptop. Deze handige, compacte minicomputer pak je er makkelijker bij dan een laptop. Het scherm beperkt zich niet tot je kleine smartphone en geeft je daarmee het visuele gemak dat bij een laptop past. Je wilt een tablet aanschaffen, maar waar let je op? De prijs zegt lang niet alles en de markt wordt overspoelt door nieuwe tablets. Om het gemakkelijker te maken enkele punten waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van een tablet:

Besturingssysteem

iOS (Apple)

iOS is het systeem dat draait op alle Apple producten. Heb je andere Apple producten en is het belangrijk dat al jouw apparaten met elkaar kunnen communiceren?

Dan kom je al snel op een tablet van Apple uit. Je iPhone, iPad, MacBook en zelfs AppleTV zijn eenvoudig met elkaar te verbinden, waardoor je je andere apparaten draadloos kan aansturen met het Apple apparaat dat je in je handen hebt. Foto’s, video’s en games kunnen ook makkelijk gedeeld worden naar een ander Apple apparaat op het netwerk.

ipad

Android (Samsung, Google, Asus, Huawei, Lenovo)

Android is op de tabletmarkt nog steeds marktleider, mede omdat de software door veel merken wordt gebruikt. Google is, samen met ongeveer 70 andere technische bedrijven, ontwikkelaar van Android. Samsung is de grootste distributeur van Android, daar een kleine 20% van de verkochte tablets een Samsung is. Wanneer je meerdere Samsung apparaten hebt, is het nemen van een Samsung tablet zeker een aanrader. Zelfs huishoudelijke apparatuur zoals de nieuwere wasmachines van Samsung, zijn te verbinden met je Samsung tablet.

Android tablet

Scherm

Zowel aan het formaat als aan de resolutie moet gedacht worden. Wil je ook een avondje kunnen Netflixen op je tablet, dan is het verstandig om voor minimaal 10 inch te gaan. Wil je een compacte tablet om mee te kunnen nemen? Dan is 8 inch ideaal, 7 inch is wat aan de kleine kant. Mobiele telefoons worden ook steeds iets groter en voor 1 inch verschil een tablet kopen is ambitieus. Wat betreft resolutie, hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Wanneer je weinig om kwaliteit en detail geeft hoef je hier niet extra op te letten. Elke tablet die vandaag de dag gemaakt wordt, heeft een prima resolutie. Voor een Netflix avond is het wel raadzaam om op te letten dat je minimaal Full HD resolutie hebt (1920 pixels x 1080 pixels)

Accu

De accu is belangrijk, tenzij je de tablet enkel thuis in de buurt van een stopcontact gebruikt. Een tablet aanschaffen hoeft zeker niet elk jaar, wanneer je voor een model met een goede accu gaat. Zelfs wanneer je de tablet alleen thuis gebruikt. De meeste klachten over mobiele apparaten zijn dat de accu snel leeg is en vaak moet worden opgeladen. Hoe snel de accu leeg is ligt uiteraard aan het apparaat, maar in de meeste gevallen ook bij de gebruiker. Een gemiddelde 6000 mAh accu zal zo’n 12 uur video’s af kunnen spelen. Wanneer je echter geen 12 uur lang video’s op één dag kijkt, kan een dergelijke batterij met gemak een kleine week meegaan. Games en apps als Facebook werken ook flink mee aan het verlagen van je accu.

You may also like