telefonisch verkopen energie

Telefonische verkopers voor energie (problemen)


Steeds vaker hoor je mensen klagen over telefonische verkopers voor energie. Tegenwoordig wordt je als consument regelmatig lastiggevallen door een telefonische energieverkoper. Stem nooit in met een van de voorstellen die ze doen. Als je gebeld wordt met een aanbieding, die je volgens hun niet kan afslaan, kan je het beste gewoon “nee” zeggen en het gesprek beëindigen.

telefoon bellen

Hoe komen ze aan mijn gegevens?

Iedere keer vragen consumenten zich weer af: hoe komen deze energiemaatschappijen aan mijn gegevens? Veelal worden de gegevens verzameld door aanbiedingen, enquêtes en andere formulieren waarin je je mailadres of telefoonnummer in moet vullen. Vaak worden deze gegevens door de desbetreffende partij doorverkocht.

Beëindig het gesprek

Zwicht vooral niet voor de praatjes en druk van malafide bedrijven die je energie willen verkopen. Sommige bedrijven zijn zo malafide dat ze rekeningen toesturen zonder dat je hebt toegezegd om het aanbod. Bij het voorstel geven verkopers vaak aan dat het geheel vrijblijvend is. Toch gebeurd het regelmatig dat consumenten gepeperde rekeningen krijgen zonder dat ze toezegging hebben gegeven voor het aanbod.

energie verkopen

Je bent niets verplicht

Krijg je van een malafide energieleverancier een rekening zonder dat je hiervoor toezegging hebt gedaan? Betaal deze dan absoluut niet! Je bent namelijk tot niets verplicht. Veel consumenten zwichten onder de druk van deze bedrijven en betalen uiteindelijk gewoon. Wees streng, blijf nee zeggen en verbreek gewoon de verbinding met deze verkopers.

Stijging klachten over telefonische energie verkopers

Per jaar klagen ongeveer 60.000 consumenten over vervelende telefonische energie verkopers. Dit aantal is jaarlijks stijgende. Wees dus verstandig en zeg nogmaals nee om vervolgens het gesprek te beëindigen. Telefonische aanbiedingen zijn vaak slechte acties waar voorwaarden aan zitten. Als je dan toch op zoek wilt naar een energie aanbieding, doe dit dan online en voorkom problemen. Zo heb je ook de tijd om rustig de algemene voorwaarden te lezen.

Lees ervaringen van anderen

Naast het lezen van de algemene voorwaarden is het ook een goed idee om ervaringen van anderen te lezen. Zo weet je precies wat je van een energieleverancier kan verwachten. Aanbieding van Essent gezien? Lees dan de energie ervaringen van Essent en kom te weten wat andere consumenten ervaren hebben met deze maatschappij.

essent

Online energie vergelijken

Wil je besparen op je energiekosten? Of ben je op zoek naar een aanbieding? Ga dan gemakkelijk en snel zelf online op zoek naar een energie aanbieding. Online zoeken naar een voordelig energiecontract zorgt ervoor dat je rustig kan zoeken naar een energieleverancier dat bij jou past, een goede prijs heeft en goede voorwaarden biedt.

Heb je een geschikte energie aanbieding gevonden? Dan is het online overstappen erg gemakkelijk en simpel. Door de algemene voorwaarden te lezen kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Het online vergelijken kan je jaarlijks honderden euro’s besparing opleveren aan energiekosten. Het is natuurlijk zonde om dit te laten liggen. Eenmaal overgestapt is het belangrijk om nog jaarlijks over te stappen, vaak is er ieder jaar weer een voordelige energie aanbieding te vinden.

You may also like