thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor inrichten; 7 handige tips!


Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te werken. Of dit nou is omdat de baas dat wilt of dat je een eigen zaak begonnen bent, het is enorm belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëeren. Ben je bezig met het inrichten van je thuiskantoor? Wij hebben 7 handige tips voor je verzameld. Lees ze hieronder!

Tip 1: Verlichting

Goede verlichting is erg belangrijk om comfortabel vanuit huis te werken. Goede verlichting om je werkplek zorgt ervoor dat je ogen minder vermoeid worden en dat je je beter kan concentreren op je werk. Kies bijvoorbeeld voor LED inbouwspots op je werkplek. Ook is het daglicht erg belangrijk, zorg er dus voor een lichte locatie van je kantoor in huis.

Tip 2: Kies een locatie

In huis heb je meestal meerdere plekken waar je mogelijk een thuiskantoor kan maken. Echter is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je het liefst werkt in huis. Heb je veel spullen nodig tijdens het werk? Of kan je werken met alleen een laptop? Als je alleen werkt met een laptop kan dit met een klein bureau in de woonkamer of op de keukentafel. Als je meer spullen nodig hebt is het verstandig om een aparte kamer in te richten als kantoor.

Tip 3: Goed bureau

Heb je de ruimte bepaald? Dan is het belangrijk om een goed bureau te hebben waaraan je kan werken. De hoogte van je bureau is erg belangrijk voor een ergonomische houding tijdens je werk. Zeker als je fulltime voor jezelf werkt vanuit huis is het belangrijk dat je geen fysieke klachten krijgt. Naast de verschillende hoogtes heb je de keuze uit veel, weinig of geen opbergruimte.

ergonomische houding

Tip 4: Comfortabele bureaustoel

Een comfortabele zitting is van essentieel belang als je voor lange tijd zonder rugklachten wilt kunnen werken. Wij adviseren om een echt goede bureaustoel te kopen en niet te besparen op de zitting van je thuiskantoor.

Tip 5: Voldoende daglicht

Daglicht op je werkplek is ontzettend belangrijk. Des te meer daglicht in je werkruimte des te meer energie en concentratie je zult hebben. Naast daglicht is ook frisse lucht in je thuiskantoor belangrijk om je voldoende te kunnen concentreren.

voldoende daglicht

Tip 5: Opbergmogelijkheden

Een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat je minder snel afgeleid bent en dus efficiënter kan werken. Ook heb je meer overzicht. Het regelmatig opruimen van je bureau is dan ook verstandig als thuiswerker. Hiervoor heb je natuurlijk wel voldoende opbergmogelijkheden nodig, denk aan een kast of bureau met veel vakjes.

Tip 6: Persoonlijkheid

Veel kantoren hebben een steriele uitstraling en zijn onpersoonlijk ingericht. Op het moment dat je je eigen kantoor gaat inrichten is het echter erg leuk om deze werkplek persoonlijk te maken. Een persoonlijk tintje laat je thuisvoelen en zorgt ervoor dat je meer plezier uit je werk haalt.

Tip 7: Accessoires op kantoor

Een thuiswerkplek is niet compleet zonder prullenbak, kantoorplanten, een koffieapparaat en een printer. Zorg dus dat je werkplek is voorzien van al deze handige kantooraccessoires om optimaal te werken.

You may also like