Afvallen na bevalling

Tips voor afvallen na een bevalling.


Afvallen na een bevalling

Helaas is niet elke vrouw terug in vorm na de bevalling. De ene is de kilo’s bij wijze van spreken, na de bevalling kwijt en een ander raakt de vervelende kilo’s niet kwijt. Ik behoorde ook tot de laatste groep vrouwen en ik kwam tijdens de zwangerschap bijna 15 kilo aan. Schildklierwaarden in de war en zwangerschapsdiabetes zorgde ervoor dat ik snel aankwam. Na de bevalling heb ik veel onderzoek gedaan op internet om gezond af te vallen, zonder het welbekende jojo effect.

Wandelen met je baby

Als je maar een paar kilo’s kwijt moet, is wandelen met je baby een goede manier van afvallen. Iedere dag ongeveer een uur wandelen helpt al om af te vallen. En wat is er nou mooier om lekker te pronken met je pasgeboren baby?

Sporten.

Sporten, gezond voor je lichaam en helpt om je lichaam weer in vorm te krijgen. En het is goed voor je sociaal leven, om er even tussenuit te gaan. Vraag een vriendin om mee te doen, samen sporten is immers fijner dan alleen.

Gezond eten en drinken.

Tijdens de zwangerschap eten en drinken genuttigd die eigenlijk niet zo gezond voor je lichaam waren? Kijk dan eens kritisch naar je eet en drink gedrag. Schrijf je eetgedrag eens op en zoek uit wat hieraan ongezond is. Wat kun je verbeteren? Wat kun je vervangen voor gezondere maaltijden of snacks? Vaak is een kleine aanpassing in je eet en drink gedrag al voldoende. Maar het bewust worden van gezond eten en drinken is de eerste stap in de goede richting die gezet moet worden. En een keer zondigen mag natuurlijk heus wel. Zolang je maar de draad weer oppakt om gezond te eten en te drinken.

Voor mij heeft een combinatie van de bovenstaande tips geholpen. Ik ben intussen ruim 10 kilo afgevallen en moet nu nog een paar kilo, dan zit ik weer op mijn oude gewicht. Voor ieder is het verschillend wat het beste werkt, maar kijk gewoon wat het beste bij je past. Ieder mens is natuurlijk verschillend. Wat je ook gaat doen, wens je succes met afvallen.

You may also like