carnaval outfit tips

Tips bij het bestellen van dé perfecte carnavalsoutfit


De feestdagen zijn nog niet achter de rug of we bereiden ons al voor op het volgende feest. Carnaval is voor veel mensen dé ultieme dag om lekker te feesten met familie en vrienden. Elk jaar weer lijken de vieringen uitbundiger te worden. Daarnaast worden de outfits steeds complexer, maffer en kleurrijker. Hoe kun je opboksen tegen al dat creatieve geweld? Hoe steel jij de trend naast al die geweldige pakken? Wij geven je enkele tips bij het bestellen van de perfecte carnavalsoutfit.

carnaval kleding romein

Waar bestel ik mijn carnavalsoutfit?

Carnavalskleding bestellen kan best lastig zijn. Het assortiment is tegenwoordig zo divers dat je al gauw overweldigd raakt door het aanbod. Daarnaast wil je ook iets unieks, iets waarmee jij een waar statement maakt. Dat is lastig als half Nederland verkleed is als een politieagente, schoonmaakster of prinses.

Bij het bestellen van carnavalskleding is het vooral belangrijk om op de kwaliteit van de webshop te letten. Zo zijn er winkels die enkel rond de Carnavalsdagen outfits verkopen. Dit zijn ketens die zo snel mogelijk winst willen behalen rond de feestdagen. Zij delen vaak geen passie of kennis over de vieringen. De kwaliteit van de pakken die daar verkocht worden is vaak niet zo goed. Bovendien heb je weinig keus. Wij raden daarom aan om voor winkels te kiezen die het gehele jaar door carnavalspakken verkopen. Daar zijn er niet veel meer van in Nederland, maar het is zeker de zoektocht waard. Ook online vind je genoeg feestwinkels die het hele jaar door kostuums verkopen. Daar is de kwaliteit altijd gewaarborgd.

roodkapje

Bestel de juiste maat

Als je bij de juiste carnavalswinkel shopt, zal je zien dat het assortiment zeer divers is. Bovendien zijn alle maten beschikbaar. Of je nu shopt voor een XS of 4XL. Het is belangrijk dat een carnavalskostuum goed op maat is. Zo voel je je niet alleen prettiger in het kostuum, maar kun je ook vrijer bewegen. Als je online shopt kan het moeilijk zijn om de juiste maat te bestellen. We weten immers allemaal dat de maten per item kunnen verschillen. Bij het ene kostuum heb je misschien aan een S voldoende, terwijl je bij het andere juist een L zal moeten hebben. Gelukkig hebben ze daar bij webshops iets op verzonnen: het matentabel. Hier vind je gemakkelijk de lengte- en breedtematen van elk item en de daarbij horende kledingmaten. Zo bestel je altijd gemakkelijk en snel de juiste maat voor een onvergetelijke Carnaval!

juiste maat carnavalskleding

Let op het gebruik van ritsen!

Het klinkt misschien als een gekke tip, maar toch is het belangrijk om op het gebruik van ritsen te letten. De ritsen? Dat is toch iets waar je op let bij de aanschaf van een handtas of broek? Toch niet bij een carnavalskostuum? Dus wel! Sommige carnavalskostuum zijn ontzettend mooi om te zien, maar kunnen zeer moeilijk aan- en uitgetrokken worden. Dat is wel lastig als je een noodzakelijk bezoekje aan het toilet moet maken en vervolgens een dronken vriend mee moet vragen. Voorkom onnodige horrorverhalen tijdens een dronken bui en zorg er voor dat het kostuum gemakkelijk aan en uit kan. Dat geeft een veilig en fijn gevoel tijdens de vieringen. Ook hierbij geldt: let altijd op de kwaliteit van jouw carnavalsoutfit!

 

You may also like