Tips voor het inrichten van je kledingkast

Tips voor het inrichten van je kledingkast


Veel mensen kennen het probleem wel: de deuren van de kledingkast gaan open en een berg kleding stort naar beneden. Andere mensen hebben juist last van zeeën van ruimte. De oplossing van deze welbekende problemen? Het slim inrichten van je kledingkast. Hieronder zijn enkele tips gegeven die jou op weg kunnen helpen met het inrichten van de ideale kledingkast.

Bakken en laden

Bakken en laden zijn onmisbaar in een kast. Niet alleen zorgen ze voor een ordelijk en netjes uiterlijk, ook zijn ze ideaal om accessoires, ondergoed en sokken in op te ruimen. Hierdoor zul je nooit meer op zoek hoeven naar een paar sokken of die ene mooie sjaal die je ergens in de kast had opgeborgen. Het handigste is om de bakken onderin de kast te plaatsen, zodat je gemakkelijk in de bakken kunt te kijken zonder hiervoor op een krukje te hoeven staan. Daarnaast kun je bovenin de kast nog een lade of een plank plaatsen waar je koffers of andere spullen die je voor een lange tijd niet gebruikt kunt opbergen.

Categoriseren

Het klinkt heel veel werk, maar het categoriseren van je kleding is de sleutel voor een nette en georganiseerde kledingkast. Door je kleding op kleur, seizoen (kleding voor het seizoen dichterbij hangen, of bovenop leggen) of soort (broeken, truien, jurken, shirts) te verdelen, kun je je spullen gemakkelijker terugvinden. Daarnaast lijkt deze categorisering netter en kun je beter kijken welke kledingstukken bij elkaar passen om zo de perfecte outfit te creëren.

Categoriseren kleding

Spiegels

Veel mensen hebben spiegels in hun (slaap)kamer. Denk hierbij aan kleine spiegels om de make-up te controleren maar ook aan grotere exemplaren. Deze spiegels nemen vaak veel ruimte in en zijn heel onhandig. Hiervoor is echter een zeer simpele oplossing: een kledingkast met spiegel kopen. Denk hierbij aan spiegels in de deuren, maar ook aan spiegels die je uit de kast kunt schuiven. Hierdoor komt er in de kamer ruimte vrij en kun je direct vanuit de kast kijken of de outfit die je hebt uitkozen echt perfect is.

Opvouwen

Veel mensen hebben hun kledingstukken opgevouwen in de kast liggen. Dit is heel handig, omdat het minder ruimte inneemt, maar dit kan nog slimmer. Denk hierbij voornamelijk aan de manier waarop je de kleding opvouwt. Veel mensen vouwen kleding, zoals shirts, op tot een vrij groot maar dun oppervlak. Dit lijkt in eerste instantie weinig ruimte in te nemen, maar wanneer je een grote hoeveelheid shirts hebt, wordt deze stapel toch groot. Één van de oplossingen is dan dat je de shirts oprolt tot kleine compacte rollen, die je gemakkelijk in je kast kunt leggen.

Geen rondslingerende was

Veel mensen hebben thuis een simpele wasmand staan waar alle vuile was in gegooid moet worden. Dit wordt echter vaak niet gedaan, waardoor vieze was vaak tijdenlang in de slaapkamer rond blijft slingeren. Om deze rotzooi te voorkomen kun je een “wasmand” in de kledingkast plaatsen. Hiervoor zijn verschillende uitvoeringen, waaronder bijvoorveeld een doos, maar ook een zak die je uit de kast kunt schuiven. Hierdoor kun je de vieze was sneller opruimen en blijven er minder kledingstukken rondslingeren.

You may also like