Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur

Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur


 

Bij het kiezen van de juiste vloer voor jouw interieur zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. De vloer maakt namelijk vaak de nodige jaren deel uit van het geheel en je zit er niet op te wachten dat je deze na al een aantal jaren zat bent. Het is dus wel belangrijk dat je kiest voor een vloer die je mooi vindt, maar ook een vloer die vrij eenvoudig is in te passen binnen bijvoorbeeld een andere stijl. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken op het moment dat je bijvoorbeeld ineens van landelijk naar industrieel gaat. Je wilt natuurlijk een vloer die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en duurzaam. Er zijn verschillende soorten vloeren waaruit je tegenwoordig kunt kiezen, zoals laminaat, parket, tegels en ook vinyl wordt de laatste jaren weer steeds populairder. Omdat het maken van een keuze best lastig kan zijn, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn enorm populair vanwege hun veelzijdigheid en ook vanwege het feit dat ze betaalbaar zijn. Wat je namelijk steeds vaker ziet, is dat mensen allerlei speciale wensen hebben, maar liever niet de hoofdprijs willen betalen. De visgraatvloer is hier het perfecte voorbeeld van. Waar je tot zo’n 10 jaar geleden alleen kon kiezen voor een houten visgraat vloer, kan dit tegenwoordig ook in PVC. Waar een houten visgraat vloer al snel over de 100 euro per vierkante meter gaat, is dit bij een PVC vloer een stuk lager. Omdat ook dit niet bepaald goedkoop is, hebben ook de laminaat fabrikanten gezorgd voor een visgraat variant. Dus ben je op zoek naar visgraat laminaat? Dan is dat tegenwoordig dus ook mogelijk. Sterker nog, deze vloeren is volgens de echte kenners bijna niet van echt te onderscheiden.

Tegelvloeren

Tegelvloeren zijn ideaal voor ruimtes waar het vaak vochtig is. Hierbij moet je denken aan de badkamer, maar ook de keuken. Deze tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en gaan ook tot in lengte van jaren mee. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren en patronen. Zo heb je dus eigenlijk oneindig veel mogelijkheden om je interieur helemaal naar eigen wens in te richten. Het enige waar je bij een tegelvloer wel even goed rekening mee moet houden, is dat je te maken hebt met voegen, die je dus wel goed en vooral ook grond schoon moet maken en ook houden.

Kies voor een vloer dat past bij je budget

Een houten en ook PVC vloer is ontzettend mooi. Maar stel dat je op zoek bent naar een vloer voor op zolder, dan is het natuurlijk zonde om te kiezen voor zo’n dure vloer. Mits je er natuurlijk een slaapkamer van maakt. Kijk daarom niet alleen naar wat je mooi vindt, maar maak ook de afweging of het qua budget het waard is. Zo voorkom je dat je straks een prachtige vloer hebt, maar eigenlijk achteraf toch spijt van de prijs.

You may also like