winterkleding meisje

Tips voor de leukste kinderkleding in de winter


 Het is alweer bijna januari en de temperaturen blijven maar dalen. Maar niets weerhoudt kinderen om te spelen, klimmen, klauteren. Hoe koud het buiten ook is, ze willen toch gewoon lekker naar buiten. Het is dus erg belangrijk om de kinderen goed aan te kleden.  In dit artikel zetten we wat tips op een rijtje voor de leukste én warmste kinderkleding.

Gebruik laagjes

Wanneer het vriest of het heeft gesneeuwd en de kinderen willen toch lekker buiten gaan spelen, is het verstandig om ze aan te kleden in meerdere laagjes. Denk bijvoorbeeld aan thermo ondergoed als eerste laag, hierover kun je gewoon een spijkerbroek en een dikke trui aantrekken natuurlijk. Zo zullen de kinderen lekker warm blijven tijdens het spelen.

kinderen winterkleding

Een goede winterjas

Dit is misschien wel het belangrijkste: een goede winterjas. Zowel voor een meisjes winterjas  als voor een jongens winterjas moet een winterjas eigenlijk vooral functioneel zijn: ze moeten waterdicht zijn, een capuchon hebben én ze moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen.

winterkleding kinderen

Vooral belangrijk is het eerste puntje, om de kinderen goed warm te houden, moeten ze zo droog mogelijk blijven. Wanneer je kleding droog blijft, dan blijf je ook langer warm. Let er tijdens de aanschaf dus echt op dat de winterjas waterdicht is. Wanneer je online shopt wordt het vaak aangeven in de beschrijvingen en in de winkel kun je het natuurlijk altijd navragen.

De trends volgen

Naast dat je de kinderen warm wilt houden, is het natuurlijk ook belangrijk dat ze er goed uitzien. Je wilt wel een beetje bij blijven en de laatste trends volgen. Maar wat zijn nou echt de trends dit moment?

Wat we voor jongens veel voorbij zien komen in de trends van dit najaar zijn veel donkere kleuren, denk aan zwart, donkerblauw, legergroen of marineblauw. Ook draait het bij de jongens deze winter vooral om stoere kleding, met bijvoorbeeld veel logo’s en teksten er op. Ook zien we weer veel sportieve kleding voor jongens, maar casual doet het ook nog steeds goed deze winter.

Bij de meiden zien we wel wat meer kleur terugkomen; okergeel, donkerrood en zelfs oranje lijken weer helemaal in te zijn. En waar ons modehartje ook sneller van gaat kloppen: printjes! Printjes zijn weer helemaal terug voor meisjes en we zien het overal, denk aan topjes, truien, vesten en zelfs broeken mogen een printje hebben deze winter. Het leuke aan printjes is natuurlijk dat alles mogelijk is, van schattig tot stoer. Denk aan dierenprintjes, prinsessenprintjes of logoprintjes, het kan allemaal dit najaar en je kan eindeloos combineren.

Zijn jullie kinderen al weer klaar om er deze winter weer helemaal in stijl bij te lopen?

You may also like