Tips voor een mooi plafond

Tips voor een mooi plafond


Ga je binnenkort verhuizen of geef je jouw huidige woning een ware make-over? Vergeet dan vooral niet om het plafond ook mee te nemen in de verbouwing! We zien immers steeds vaker dat het plafond een vergeten onderdeel van de woning wordt. Wanneer je de uitstraling van jouw woning wilt versterken, zal je wellicht niet bij het verfraaien van het plafond stilstaan. Dit terwijl deze wel sfeerbepalend is voor de uitstraling van de ruimte.

Wil jij meer sfeer in huis en heb je hier voor jouw gevoel al alles aan gedaan? Dan wordt het hoog tijd om ook het plafond eens flink te verfraaien. Dit doe je met behulp van de volgende tips!

Plafondlijsten en ornamenten

Plafondlijsten en ornamenten zijn een goede manier om jouw plafond direct te laten spreken. Helaas denken nog steeds veel mensen dat ornamenten enkel in oudere woningen en monumentale panden kunnen worden toegepast. Het tegendeel is echter waar. Dit wordt wel duidelijk als we naar het brede aanbod van www.het-schippertje.nl kijken. Hier vind je ornamenten in alle soorten en maten, waardoor er altijd wel een stijl is die op jouw woning en interieurstijl aansluit.

Alhoewel er natuurlijk veel mogelijk is, is het wel belangrijk dat alles op elkaar afgestemd wordt. Let daarom altijd goed op de ruimte. Oogt de ruimte eigenlijk al heel vol met enorm veel hoekjes, muurtjes en andere frutsels? Houd dan het plafond zo rustig mogelijk. Natuurlijk kan ook nu een geweldig ornament van pas komen, maar beperk je wel tot een simpel detail of kleine versiering. Zo houd je het geheel stijlvol en creëer je meer rust. Als een ruimte al erg rustig is, kan je jezelf meer permitteren. Laat je eventueel adviseren door een specialist bij het maken van een geschikte keuze.

Plafondlijsten en ornamenten

Experimenteren met kleuren

Zodra je besluit het plafond een nieuw likje verf te geven, zal je direct merken dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Er zijn immers veel dingen waar je rekening mee moet houden. Niet alleen de kleurkeuze is van essentieel belang, maar ook de manier waarop je de verf aanbrengt kan de uitstraling van de ruimte veranderen. Meestal verf je het plafond met een specifiek doel. Misschien wil je de ruimte wel hoger, breder of langer laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Maar hoe pak je dat dan precies aan?

  • Wil je het plafond optisch langer laten lijken? Kies dan voor een lichte kleur op de muren en maak het plafond een tint donkerder. Let op: vermijd een te donkere kleur, dit kan de ruimte een sombere uitstraling geven.
  • Een breder plafond bereik je door de bovenkant van de muur in dezelfde kleur als het plafond te schilderen. Hierdoor lijkt het alsof het plafond veel breder is en alsof deze langer ‘doorloopt’.
  • Door de rand langs de buitenkant van het plafond in dezelfde kleur als de rest van de muur te verven, kan je ervoor zorgen dat het plafond veel hoger lijkt te zijn.

Ook de kleurkeuze is natuurlijk van essentieel belang. Wij adviseren in de meeste woningen om vooral voor lichte kleuren te kiezen. Zo behoud je de natuurlijke en frisse uitstraling van de woning en kan je je ook nog eens veel meer decoratie permitteren. Een donkere kleur is mogelijk, maar overdrijf het niet!

Het is ook mogelijk om een plafondschildering te laten maken. Kies in dit geval voor een wit plafond met een sprekende schildering. Hierdoor beschik je direct over een ware eyecatcher in de ruimte!

You may also like