Tips om jouw schoenen langer mooi te houden

Tips om jouw schoenen langer mooi te houden


Vrouwen en schoenen… do we need to say more? Wat het precies is weten we eigenlijk nog steeds niet. Maar zodra een vrouw een schoenenwinkel binnenloopt, lijkt het alsof zij het paradijs heeft bereikt. De meeste vrouwen hebben dan ook meer schoenen dan ze eigenlijk in werkelijkheid nodig hebben. Wat ons betreft kan een vrouw eigenlijk nooit genoeg schoenen hebben. Perfect als je een nieuwe outfit draagt en even niet weet hoe je het moet combineren of als je plotseling een dagje hiken op de planning hebt staan. Dan waren die bergschoenen toch niet zo’n impulsieve aanschaf. Je kan meer beter op iedere situatie zijn voorbereid, nietwaar?

Wanneer je echter een fortuin aan schoenen uitgeeft, wil je natuurlijk wel dat deze lang mooi blijven. Maar hoe verzorg je damesschoenen eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je hier jaren mee kunt doen? Wij geven enkele praktische tips!

Poets je schoenen regelmatig

Schoonmaken is wellicht niet je grootste hobby, maar het poetsen van schoenen is helaas onmisbaar om ze in topconditie te houden. Oude schoenen zijn vaak niet meer te redden, maar met een paar nieuwe schoenen kan je natuurlijk met een schone lei beginnen. Maak er daarom een gewoonte van om je nieuwe schoenen minimaal één keer in de weet goed te poetsen. Zo blijven ze langer mooi en voorkom je dat ze na enkele weken eigenlijk alweer qua uiterlijk aan vervanging toe zijn.

Laat je schoenen na het poetsen altijd rustig drogen. Probeer ze vooral niet op de verwarming te leggen om het droogproces te versnellen. Doordat de schoenen te warm worden, kunnen er sneller barsten en scheuren in het materiaal ontstaan. Wil je toch dat ze snel drogen? Doe dan enkele oude kranten aan de binnenkant van je schoenen. Zo wordt al het vocht sneller opgenomen en blijft de schoen langer mooi.

Wissel schoenen af

Dit is voor schoenenliefhebbers natuurlijk geen enkel probleem. Keuze genoeg in jouw kast! Probeer daarom zoveel mogelijk af te wisselen en draag een specifiek paar nooit enkele dagen achter elkaar. Wanneer je iedere dag op dezelfde schoenen loopt, kunnen ze gaan stinken en zullen ze ook nog eens veel sneller gaan slijten. Je schoenen hebben af en toe rust nodig om te kunnen herstellen. Nog meer reden dus om meer schoenen te kopen.

Wissel schoenen af

Gebruik schoenlepels

Schoenlepels? Dat is toch ontzettend old-fashion? Bij schoenlepels denk je wellicht aan je grootvader die altijd met heel veel moeite in zijn chique schoenen probeerde te komen. Niets is echter minder waar. Ook anno 2020 zijn schoenlepels nog helemaal hot. Bovendien voorkomen ze dat je schoenen uitgerekt worden, waardoor ze minder goed gedragen kunnen worden. Kortom, door het gebruik van schoenlepels verbeter je de levensduur van jouw favoriete paar damesschoenen.

Gebruik een speciale onderhoudsspray

Bij de aankoop van een nieuw paar schoenen zal een webshop of medewerker in een speciaalzaak altijd adviseren om een bijpassende spray te kopen. Deze kan worden gebruikt om de schoen niet alleen waterafstotend te maken, maar ook minder snel te laten slijten. Deze sprays zijn essentieel om jouw schoenen in topconditie te houden. Zorg ervoor dat je de onderhoudsspray minimaal één keer per maand gebruikt. Volg hierbij de instructies op de verpakking, zodat je van een optimaal resultaat kunt profiteren.

You may also like