woning persoonlijker maken

Tips om je woning persoonlijker te maken


Zodra je een woning van iemand anders binnenstapt valt je direct op wat de smaak van deze persoon is. Je ziet het aan de uitstraling van het huis en de karaktereigenschappen en interesses zijn duidelijk zichtbaar in de accessoires die het huis levendig maken. Althans dat zou zo moeten zijn. Dit is niet alleen manier om anderen te laten zien wat jij belangrijk vindt en wat je smaak is, maar ook om jezelf meer thuis te voelen in je eigen woning. Woon jij al een tijdje in een nieuw huis en lijkt het continue alsof er iets ontbreekt? Is je moderne interieur prachtig, maar geeft het je geen gevoel van thuis komen? Dan is de kans groot dat je woning een persoonlijke touch nodig heeft om dat gevoel wel bij jou naar boven te halen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In dit artikel delen we enkele handige tips om je woning een stuk persoonlijker te maken.

Show je interesses of hobby’s

Buffetkasten, dressoirs of vitrinekasten zijn uitermate geschikt om jouw interesses of hobby’s te showen. En dat is tevens de perfecte manier om een persoonlijke touch aan je woning te geven. Spaar je bijvoorbeeld al jarenlang koelkastmagneten of modelauto’s? Laat dit dan zien! Wees trots op je verzameling en toon ze in een prachtige kast of stal ze op de tafel als eyecatcher voor je woning. Binnen mum van tijd zullen mensen zien waar jouw interesses liggen en dat levert nog wel eens interessante gesprekken op als je bij elkaar langs gaat.

buffettafels

Een fotowand

Met foto’s maak je een woning op een simpele en leuke manier een stuk persoonlijker. Natuurlijk betekent dat niet dat je direct posters van je eigen gezicht in de woonkamer moet hangen, maar een paar leuke foto’s op je bijzettafels van de afgelopen vakanties of mensen die je lief hebt doen al wonderen. Tip: maak een prachtige collage van de leukste foto’s uit de afgelopen jaren. Wist je dat het ook mogelijk is om foto’s te laten drukken op hout? Dat geeft een super leuk en uniek effect en is een prachtige eyecatcher voor aan de muur. Persoonlijker kan bijna niet.

bijzettafel

Je favoriete kleuren gebruiken

Je woning wordt pas echt persoonlijk als je je eigen smaak volop weergeeft. Doe dit bijvoorbeeld door je favoriete kleuren te gebruiken. Ben je bijvoorbeeld dol op pasteltinten? Schilder dan zeker een muur in je favoriete kleur. Wil je het niet overdrijven? Verf dan slechts 1 muur en zorg dat je de rest in de neutrale kleur wit schildert. Ook met accessoires kan je een hoop doen. Is je partner het bijvoorbeeld niet zo eens met jouw favoriete kleurkeuze? Ga dan voor subtiele accessoires om je kleur alsnog te weergeven zonder dat dit storend is voor je huisgenoten.

Zeg het met bloemen

Bloemisten zijn ervan overtuigd dat ze aan een persoon kunnen aflezen wat zijn of haar bloemensmaak is. Waarom? Omdat de smaak in bloemen erg persoonlijk is en vaak het karakter van de koper weergeeft. Bijzonder eigenlijk dat we zoveel met bloemen kunnen zeggen, waarom zouden we dit dan ook niet gebruiken om onze woning een stukje persoonlijker te maken? Bloemen doen het altijd goed in elke woning, maar zodra jij enkel de bloemen en planten koopt die passen bij jou persoonlijkheid zal je merken dat dit de persoonlijke touch is waar je woning zo op zat te wachten.

Knutselwerken ophangen

Heb je kinderen? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om knutselwerkjes en gezellige tekeningen op een prominente plek in jullie woning te hangen. Zo maak je de woning niet alleen een stuk gezelliger, maar ook nog eens een stuk persoonlijker en dat is waar het allemaal om draait natuurlijk! En die vrolijke en trotse kindersnoetjes maken je dag al helemaal. Ook leuk: gebruik een groot prikbord om de knutselwerkjes van je kids op te hangen en vervang deze wekelijks voor nieuwe werkjes. Zo daag je je kinderen uit om elke week weer iets creatiefs te doen en zo op het ‘bord’ te komen. Daarnaast blijft het bord zo ook interessant en wordt het een ware eyecatcher in je woning.

Spullen met een verhaal

Erfstukken doen het ook altijd erg goed om je woning persoonlijker te maken. Heb je bijvoorbeeld nog een oude dressoir van je oma of een beeldje dat je overgrootvader altijd zo mooi vond? Plaats deze dan op een mooie plek in je woning. Spullen met een verhaal geven je interieur direct meer karakter en laten jouw persoonlijkheid doorschemeren.

You may also like