Tips om pijnloos op (hoge) hakken te lopen


Het dragen van hoge hakken ziet er stijlvol en sexy uit. Daarnaast geeft het je extra lengte, daarom dragen veel vrouwen mooie hakken die ook nog eens staan bij de outfit om er op hun mooist uit te zien. Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden geldt ook bij het dragen van hakken. Zeker wanneer je langere tijd op hakken loopt kan dit voor pijn veroorzaken. Vooral het lopen op hoge hakken kan erg veel pijn doen, terwijl dat helemaal niet nodig is! Daarom hebben wij hier tips om pijnloos op hakken te lopen!

Steunzolen

Het gebruiken van steunzolen is een goed idee als je vaak pijnlijke benen en voeten krijgt van het lopen op hakken. Lopen op hakken zorgt voor druk op je voeten, inlegzooltjes kunnen deze druk voor een deel opvangen. De bal van je voet ervaart dan minder druk, wat uiteindelijk resulteert in minder pijnlijke voeten.

Daarnaast krijg je met steunzolen ook minder snel last van spierpijn in je benen en kuiten. Vergeet niet om je voeten rust te geven na een dag lopen op hakken. Het beste kan je na die tijd ervoor kiezen om op blote voeten te lopen.

inlegzool kopen

Juiste maat hakken

Het kopen van de juiste maat hakken klinkt logisch, maar misschien waren de hakken die je af en toe draagt 3 jaar terug de juiste maat en momenteel niet meer. Je voeten veranderen door de jaren heen, waardoor perfect passende hakken ook ineens pijn kunnen veroorzaken omdat je voeten zijn veranderd. Het is dus belangrijk om de juiste hoge hakken te kopen die goed passen. Let erop dat ze niet te strak zitten, want je voeten zetten uit na een uur lopen op hakken. Wanneer je hakken te strak zitten kan dit voor flinke pijn aan je voeten zorgen. Dus koop exemplaren met een beetje speling zodat je ze kan dragen zonder pijnlijke voeten.

Kies voor dikke hakken

Heb je vaak last van pijn bij het dragen van hoge hakken? Kijk dan eens naar de dikte van de hakken. Op stiletto’s (heel dunne hakken) is de kans namelijk groter op pijnlijke voeten. Terwijl dikke hakken stabieler lopen en er dus voor zorgen dat je minder pijn in benen en aan je voeten krijgt.

pijnlijke benen

Goede kwaliteit

Hoe je het ook went of keert: goedkope hakken zitten toch meestal minder comfortabel dan wat duurdere hakken. Kies daarom voor kwaliteit hakken. Vaak zijn deze wat duurder, maar dit zorgt er wel voor dat ze fijner zitten en dat je aan het einde van de dag minder last van je voeten hebt. Ook gaan hakken van kwaliteit vaak langer mee dan goedkopere varianten.

Onze tips om een rijtje

Hieronder hebben we onze tips nog eens duidelijk voor je op een rijtje gezet:

  • Kies hakken in de juiste maat: laat je schoenmaat en voetbed om het jaar nakijken bij een speciaalzaak.
  • Koop de juiste dikte hak.
  • Gebruik steunzolen als je hoge hakken langdurig moet dragen.

Geef je voeten en benen rust na een dag lopen op hakken

You may also like