Tips bij stoppen met roken

Tips bij stoppen met roken


Het jaar loopt alweer ten einde. Dat betekent voor veel mensen dat ze al hard aan het nadenken zijn over hun goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken staat hierbij al jaren in de top 5. Ondanks dat heel veel mensen succesvol zijn gestopt met roken, kunnen we enkel beamen dat dit lastig gaat worden. Niet onmogelijk. Er zijn tegenwoordig genoeg tips & tricks die je kunt gebruiken om snel te stoppen met roken. Door de juiste mensen en de juiste hulp om je heen te verzamelen, zal stoppen met roken een stuk gemakkelijker worden.

Benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Hier volgen enkele essentiële tips.

Maak gebruik van e-sigaretten

Het is natuurlijk altijd beter om direct compleet te stoppen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je lichaam zal hoe dan ook ontwenningsverschijnselen gaan vertonen en dan is het heel lastig om je goede voornemen vol te houden. Wanneer je wat extra hulp nodig hebt, kunnen e-sigaretten zeker de oplossing bieden. Let wel: het is niet de bedoeling dat je nu je gehele leven bij de e sigaret webwinkel te vinden bent. Want ook hier zitten gezondheidsnadelen aan. Echter, het is beter dan traditionele sigaretten. Bovendien kan het zeker helpen om je trek in een sigaret te minderen.

Bij e-sigaretten bepaal je namelijk zelf de dosering van nicotine. Hierdoor kan je geleidelijk afbouwen. Eigenlijk net als het gebruik van nicotinekauwgom of pleisters. Alleen geeft de e-sigaret je het gevoel dat je er alsnog eentje kan opsteken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om geleidelijk te stoppen.

E liquids kopen? Let dan wel op dat je bij een betrouwbare webwinkel je slag slaat. Zo weet je zeker dat ze van goede kwaliteit zijn en dat je deze op de juiste wijze kunt gebruiken, ter ondersteuning van jouw proces.

Vermijd bepaalde situaties

Voor rokers is er vaak een patroon ontstaan wanneer ze een sigaret opsteken. Bijvoorbeeld na het wakker worden, tijdens het eerste kopje koffie, na het eten, na de seks, tijdens feestjes, enzovoorts. Natuurlijk kan je deze situaties nooit geheel vermijden. Maar je kunt wel je patronen doorbreken door er iets anders voor in de plaats te doen. Maak er bijvoorbeeld een patroon van om na het wakker worden direct te douchen of even wat te sporten. Gebruik tijdens een feestje een e-sigaret of blijf bij de mensen die niet roken. Op die manier maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

Vertel het aan anderen

Sociale controle is van essentieel belang wanneer je gaat stoppen met roken. Je zal hoe dan ook een keer een momentje krijgen waarop je je trek in een sigaret niet meer kan stillen en op het punt staat om er één op te steken. Bijvoorbeeld na een stressvolle situatie. Wanneer anderen op de hoogte zijn van jouw proces om te stoppen met roken, kunnen ze je eenvoudiger terugfluiten indien nodig. Bovendien helpt mentale ondersteuning zeker om het gemakkelijker vol te houden.

You may also like