Tips voor het uitzoeken van een trouwjurk


Het uitzoeken van een trouwjurk is voor veel vrouwen het belangrijkste moment tijdens het treffen van de voorbereidingen voor hun grote dag. Er zijn vrouwen die hier al vanaf kleins af aan naar uitkijken. Er zijn ook genoeg vrouwen die helemaal niks hebben met jurken en het idee krijgen dat geen enkele jurk goed bij hun figuur zal staan. Gelukkig kunnen we stellen dat er eigenlijk altijd voor iedere vrouw een jurk verkrijgbaar is. Het assortiment in trouwjurken is ontzettend divers. Je kunt kiezen uit talloze verschillende materialen, kleuren en maten. Dit maakt de zoektocht er niet makkelijker op. Daarom delen wij vandaag 3 tips voor het uitzoeken van een trouwjurk voor jouw grote dag!

1.         Blijf dicht bij jezelf

We horen het vaak genoeg: ‘maar ik ben eigenlijk helemaal geen jurkenmens’. Vaak wordt dit argument gegeven door vrouwen die zich liever hullen in een spijkerbroek en bedekkende trui. Zij hebben niets met jurken of rokken en zien zichzelf liever in een mooie broek naar het altaar lopen. Waarom zou je dit dan niet doen? Het is jouw dag! Het is de dag waar jij jaren later nog met een glimlach op terug zal denken. Dan wil je niet met een ongemakkelijk gevoel naar de foto’s kijken. Het is belangrijk dat jij je goed voelt in je bruidskleding. Dat straal je uiteindelijk ook uit.

Bij het uitzoeken van een trouwjurk is het altijd belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Ben je geen jurkentype, maar wil je het wel graag proberen? Laat je dan informeren door het winkelpersoneel. Kies niet voor een jurk vol bling als je weet dat je hier een hekel aan hebt. Kijk naar de kleding die je normaal gesproken draagt. Draag je wel eens jurken of heb je die wel eens gedragen naar een speciale gelegenheid? Welke pasvorm hadden deze dan? Dit is een goed uitgangspunt om mee te beginnen. Om je lekkerder in je vel te voelen in een prachtige trouwjurk, gebruik dan onderjurken van ondermodeshoppen. Door dicht bij jezelf te blijven en de nodige hulpmiddelen te gebruiken, zal je zien dat er altijd wel een jurk is die bij jou past. Kan je die niet vinden? Dan zijn er altijd nog alternatieven. Het is jouw dag! Geniet ervan!

onderjurk trouwjurk

2.         Vraag de ontwerper om advies

De ontwerper van de trouwjurken heeft natuurlijk veel verstand van pasvormen en maten. Het is dan ook helemaal niet gek om advies te vragen. Daar zijn ze voor. Zij kunnen jou helpen om de perfecte trouwjurk te vinden. Leg hierbij wat meer uit over jezelf, je persoonlijkheid en de ‘probleemgebieden’ waar je altijd mee kampt. Samen kunnen jullie zo de perfecte match vinden.

3.         Doe research

Voordat je een bruidswinkel binnenstapt is het verstandig om eerst research te doen naar verschillende jurken. Bekijk welke jurken jij ontzettend mooi vindt en print deze eventueel uit. Op basis van die informatie kan het winkelpersoneel jou veel beter helpen om de perfecte trouwjurk te vinden. Ben je erg goed in tekenen? Maak dan een schets van de jurk die jij in gedachten hebt. Zo heb je een duidelijk plaatje van jouw smaak en wensen en is de zoektocht een stuk gemakkelijker.

Onthoud goed dat je moet genieten. De zoektocht naar de perfecte trouwjurk is leuk! Neem een aantal vriendinnen of familieleden mee en geniet. Dit is een moment die je maar één keer in je leven zal meemaken. Geniet daar dan ook met volle tuigen van.

You may also like