Tips voor vakantie in eigen land

Tips voor vakantie in eigen land


Half Nederland is alweer terug van vakantie en gaan met frisse tegenzin weer aan de slag en jij kunt straks eindelijk de deur achter je dicht gooien en vakantie vieren! Heerlijk! Eventjes helemaal niets doen en genieten van je rust, terwijl je collega’s weer lekker mogen zwoegen. Gedurende de warme zomermaanden keek je reikhalzend uit naar dit moment en nu is het eigenlijk zover. Maar dan bedenk je je plotseling iets… je hebt nog helemaal geen vakantie geboekt! Wat doe je nu? Blijf je lekker thuis, vakantie in eigen huis vieren, of ga je er toch nog op uit?

Natuurlijk boeken we het liefst direct een reis naar een warm en exotisch land, maar soms zit dat er (financieel) gewoon niet in. In dat geval kan je bij de pakken neer gaan zitten, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vakantie in eigen land te vieren. Hoe je dat doet? Wij geven enkele leuke & praktische tips!

Ontdek de Waddeneilanden

Wie zegt dat je naar een tropisch eiland moet om iets van de zeegeur op te snuiven? Ook in Nederland zijn er geweldige plekjes te vinden om in vakantiestemming te komen. Bezoek bijvoorbeeld één van onze Waddeneilanden. Veel vrouwen zijn hier nog nooit in hun leven geweest, maar het is zeker de moeite waard om ze eens te bezoeken. Bovendien kost een kleine camping in Texel vrijwel niets, waardoor je zelfs met een klein budget even optimaal kunt genieten.

Liever geen camping? Dan zijn er in het najaar vaak ook veel hotels die lastminute aanbiedingen verstrekken. Zo kun je voor een klein prijsje van de luxe van een hotelkamer genieten. Er toch nog even lekker tussenuit deze vakantie!

Disconnect jezelf

Als je gewoon lekker thuis blijft tijdens je vakantie is het heel aantrekkelijk om toch nog in contact te staan met de buitenwereld en misschien zelfs nog wel met je werk. Eventjes je werkmail checken, nog even snel iets afmaken of het huis flink poetsen. Het is soms moeilijk om alles los te laten, zeker als je niet het gevoel hebt dat je er echt tussenuit bent. Disconnect jezelf daarom zoveel mogelijk. Laat je telefoon wat vaker links liggen en geniet van de rust in huis.

Wil je een echte uitdaging aan gaan? Zet je telefoon dan meerdere dagen of misschien zelfs wel een week helemaal uit. Zo kan je heerlijk tot jezelf komen en zal je ontdekken hoe heerlijk dat eigenlijk is. In die tijd kom je misschien eindelijk toe om een goed boek op vakantie te lezen of aan meditatie of yoga te doen. Wedden dat jij als herboren op het werk verschijnt?

Ga een dagje weg

Als je vakantie in eigen huis viert, betekent dit natuurlijk niet dat je aan het huis gekluisterd moet zijn. Plan dan ook gerust wat dagjes weg in. Ga heerlijk met je vriendinnen of moeder op pad en verwen jezelf eens flink. Hierdoor kun je niet alleen je sociale contacten weer eens goed onderhouden, maar kom je ook nog eens heerlijk tot rust.

You may also like