Tips voor het vinden van een geschikte werktas

Tips voor het vinden van een geschikte werktas


Elk beroep is weer anders en vraagt ook andere benodigdheden wat betreft spullen. De één heeft niet meer nodig dan een werkuniform en de ander sjouwt elke dag een laptop en papieren mee naar het werk. Het is dan ook belangrijk dat deze spullen goed vervoerd kunnen worden, aangezien er meestal waardevolle documenten of apparaten bijzitten die niet mogen beschadigen. Hiervoor heb je dus een goede werktas nodig. Maar hoe vind je een werktas die goed bij jou past? Wij geven je graag een aantal tips.

Wat moet er in passen?

Werktassen zijn te koop in verschillende maten en vormen. Het is dus belangrijk dat je van te voren bedenkt wat er allemaal in moet passen, zodat je dus rekening kan houden met de afmetingen van een tas. Zo zijn er bijvoorbeeld laptoptassen te koop met maten die variëren van 26×19 cm (10 inch) tot 40×29 cm (17 inch). Houd hierbij ook rekening met de dikte van je laptop. Als je laptop dikker is, kun je het beste kiezen voor een laptoptas van een maat groter. Wil je naast je laptop ook je tablet meenemen? Veel werktassen hebben meerdere vakken, waar je zowel je laptop als een tablet in kunt opbergen.

Handtas of werktas?

Aangezien een werktas waardevolle spullen moet beschermen, is de tas aan de binnenkant vaak gevoerd met een zachte stof. De buitenkant kan echter nog variëren. Zo heb je tassen die je zowel als handtas of als werktas kunt gebruiken. Dit is afhankelijk van je wensen natuurlijk en waar je de tas mee naartoe gaat nemen. Voor vrouwen zijn er veel handtassen te koop waar je een laptop in kwijt kunt, maar zo kun je ook gaan voor een stoere laptoptas heren. Het enige nadeel van een handtas is dat hier meestal geen apart vak in zit voor laptops en tablets. Hiervoor zul je dus een beschermhoes aan moeten schaffen, om ervoor te zorgen dat apparaten niet beschadigen in de tas.

Design werktas

Het design van de tas verschilt per merk. Meestal zijn de tassen gemaakt van echt leer en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Let wel op welk soort leer je kiest. Tassen die zijn gemaakt van suède worden sneller vies en zijn redelijk dun, waardoor de tas dus sneller kapot kan gaan. Naast leer heb je ook werktassen die zijn gemaakt van kunststof. Deze tassen zijn hip én duurzaam. Ook is het oppervlak meestal glad, waardoor je de tas makkelijk schoon kunt maken. Dit soort tassen hebben vaak meerdere printjes waar je uit kunt kiezen.

You may also like