winterjas vrouw

Tips voor het vinden van de perfecte winterjas


De winter nadert met rasse schreden en we wennen steeds meer aan lagere temperaturen, een gure wind en langere avonden. Met de komst van de winter denken we vooral aan heel veel gezelligheid, laagjes kleding en de winterjas natuurlijk! De winterjas… elk jaar weer is het een heel gedoe om dé perfecte winterjas te vinden. Waar je partner je lachend aankijkt als je de zoveelste winkel binnenschiet, begin je zelf toch wel aardig in de stress te raken. Het najaar is immers het perfecte seizoen om een winterjas dames op de kop te tikken. Je wilt uiteraard op tijd zijn voordat de echte kou zich op ons land laat neerdalen. Maar wat als je echt geen geschikte jas kunt vinden? Dan maar kou lijden deze winter? Natuurlijk niet! Wij geven je een aantal handige tips, waarmee het vinden van de perfecte jas een stuk gemakkelijker wordt.

winterjas dames

https://www.styleitaly.nl/thebrand-winterjassen-dames-winterjas-can-57788714.html

Besef eerst waarom de ene jas beter past dan de ander

Het is je waarschijnlijk allang opgevallen dat de ene jas je veel beter staat dan de andere jas. Dit heeft alles te maken met je eigen lichaamsbouw en lengte. Zo zal een lange winterjas heel mooi staan bij een lange vrouw, maar zal deze bij een korte vrouw eerder op een soepjurk lijken. Naast de lengte van de jas is het ook belangrijk om rekening te houden met je lichaamsbouw. Zoals we allemaal weten vragen de bestaande lichaamsvormen allemaal om een andere aanpak qua kledingstijl. Hieronder geven we tips bij elke lichaamsbouw, zodat het vinden van de perfecte jas geen hels karwei meer wordt.

Grote boezem

Ben je gezegend met een stel grote borsten? Dan weet je heel goed dat dit zowel een hel als een zegen kan zijn. Het vinden van de juiste shirts is bijvoorbeeld een enorm karwei, omdat je boezem het geheel al snel te kort maakt of de V-hals je een té grote inkijk verschaft. Ook het vinden van een winterjas kan enorm lastig zijn, omdat de jas zo al snel te strak valt. Het is aan te raden om te kiezen voor een winterjas met een strakke belijning, ga dus niet voor te veel tierelantijntjes bij de borstpartij, tenzij je uiteraard de aandacht extra op je borsten wilt leggen. Kijk ook goed uit met een tailleriem, als deze te hoog valt, zal je merken dat deze het bovenste gedeelte van je middel ‘afknijpt’ en dat geeft een raar gezicht.

Winterjas vrouw

https://www.styleitaly.nl/matogla-winterjassen-dames-winterjas-wooly-kort-gr.html

Breed van onderen?

De meeste Nederlanders hebben te maken met een brede ‘onderkant’. Denk hierbij aan brede heupen, volle billen en volle benen. Dit in combinatie met een winterjas, maakt al gauw een groteske verschijning van je. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de aandacht weet te vestigen op het slankste gedeelte van je lichaam. Gebruik hiervoor een winterjas met tailleband. Show die taille!

Iets zwaarder?

Ben je wat zwaarder dan de gemiddelde Nederlander? Niets om je voor te schamen, maar wel geregeld vervelend met het shoppen voor een winterjas! De kans bestaat immers al snel dat je het zogenaamde ‘Michelin-poppetje’ effect bereikt. Kies daarom voor een flexibele en wijde stof, maar overdrijf dit ook niet. Een te wijde jas kan je al gauw voller laten lijken dan je eigenlijk bent. Ook bij deze lichaamsbouw geldt dat je slankste gedeeltes van het lichaam moet accentueren, bijvoorbeeld met een tailleband!

You may also like