Tips voor een vloerkleed voor op een laminaat vloer


Laminaat in de woning leggen is voor veel mensen een gewoonte geworden. Veel mensen hebben tegenwoordig standaard een laminaat vloer in huis. Een laminaat vloer is snel gelegd en makkelijk te onderhouden. Laminaat heeft echter ook een paar nadelen. Laminaat is namelijk hard materiaal wat hard aanvoelt om over heen te lopen. Daarnaast voelt laminaat vaak koud aan. Sommige mensen kiezen er daarom voor een in de woonkamer een vloerkleed neer te leggen. Vaak besteedt je de meeste tijd in de woonkamer. Dan is het fijn om hier een zachtere vloer te hebben die warmer aanvoelt. Zeker als je zelf geen vloerverwarming thuis hebt. Kijk eens op een website zoals Webkarpet.nl. Hier hebben ze allerlei soorten en maten vloerkleden. In deze blog geef ik tips om het perfecte vloerkleed voor op jouw laminaat vloer uit te zoeken.

1. Wat zijn jouw wensen?

Je moet voordat je iets gaat doen altijd zorgen voor een goede voorbereiding. Het maakt niet uit wat je gaat doen, maar onvoorbereid aan de slag gaan leidt regelmatig tot problemen. Met een goede voorbereiding zorg je er wel dat de fouten zo min mogelijk terugkomen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de kleur van het kleedkleed vloekt met het interieur of dat het vloerkleed met een print toch de druk staat in de kamer. Je wilt precies de goede kleuren en materialen hebben die jouw interieur complementeren. Stel jezelf daarom vragen zoals: Welke stijl wil ik realiseren? Wil ik een vloerkleed met een print of een effen kleur? Wat voor soort materiaal zou ik willen? Als je deze vragen voor jezelf beantwoordt krijg je een helder beeld van waar je naar opzoek bent.

2. Bekijk het interieur

Het is ook heel belangrijk om de rest van het interieur mee te nemen in jouw beslissing. Ten eerste moet je kijken naar jouw huidige vloer. Heb je een donkere vloer? Dan is het misschien aan te raden om een lichter vloerkleed te nemen. Heb je een lichte vloer? Ga dan opzoek naar een donker vloerkleed. Dit hoeft natuurlijk niet. Je hebt zelf de keuze om contrasterende kleuren om complementerende kleuren aan te brengen in jouw interieur. Veel mensen kiezen echter vaak voor een vloerkleed dat contrasteert met hun laminaat vloer. Ten tweede is het belangrijk om de meubels mee te nemen in keuze van een vloerkleed. Ook hier moet je jezelf afvragen of je het vloerkleed in een contrasterende kleur in vergelijking met de meubels wilt.

3. Welke richting gaat het laminaat op

Naast de kleur van het laminaat is het ook verstandig om naar de richting van het laminaat te kijken. Vaak ontstaat er een soort patroon als je een laminaat vloer hebt. Je hebt hier de keuze om een vloerkleed te kiezen die met de richting van het laminaat patroon mee gaat of tegen de richting van het laminaat in gaat. Een vloerkleed met een patroon die tegen de richting van het laminaat gaat kan een speelse sfeer in huis geven, terwijl als het met de richting van het laminaat mee gaat kun je meer rust in huis brengen. Je kunt dit bereiken door het vloerkleed in een bepaald patroon te kiezen, maar als je liever een effen kleur vloerkleed hebt dan kun je het vloerkleed ook letterlijk in een andere richting dan het laminaat leggen.

You may also like