Tips om warm te blijven in de winter


Hoe blijf je warm en comfortabel in de winter, is een vraag die voor iedereen belangrijk is. We brengen tenslotte meer tijd binnenshuis door dan in de zomer, dus we willen ervoor zorgen dat we het comfortabel hebben en dat onze kamers warm en gezellig zijn. Lees verder voor een aantal gezellige en makkelijke tips en trucs over hoe je je warm kunt houden in de winter en hoe je je huis gezelliger kunt maken.

 

Comfy en warm

Als het buiten koud is, wil je warmere dekens, een warmere pyjama, gezellige pantoffels en zachtere lakens van bijvoorbeeld percal katoen. Natuurlijk wil je niet alleen warm en knus in bed liggen, maar wil je ook dat je hele slaapkamer een warme, knusse ontsnapping is aan de vrieskou buiten. Met dat gezegd, zijn er een aantal opties die knusser en handiger zijn dan andere. Een optie is om een set zachte wollen sokken te kopen en je voeten daarmee te bedekken gedurende de nacht. Een andere optie is om een paar vloerverwarmingselementen in je slaapkamer te laten plaatsen. Zo geniet je van vloerverwarming en heb je altijd lekker warme voeten. De kosten vloerverwarming zijn vast en zeker lager dan je denkt.

 

Maak je huis winterklaar

Het eerste wat je moet doen voordat je zelfs maar nadenkt over hoe je je huis in de winter kunt verwarmen, is eraan denken hoe alles in jouw huis winterklaar is. Je verwarming moet bijvoorbeeld kunnen werken en ontlucht zijn. Wanneer is jouw CV voor het laatst nagekeken? Of hoe is het met je tochtstrips bij ramen en deuren? Werken ze nog goed of heb je er überhaupt geen? Met dit soort kleine handelingen maak je je huis comfortabel en warm en voorkom je een defecte CV middenin de winter.

 

Investeer in comfort

Als je een beetje extra geld hebt, kun je investeren in vloerverwarming. Je laat dit vaak plaatsen bij het vervangen van je vloer. Deze is ontworpen om warmte te leveren op een enigszins constante basis, dus ze zijn een geweldig alternatief voor radiatoren. Als je niet veel geld wilt uitgeven, al vallen de kosten voor de vloerverwarming reuze mee, of als je de vloer niet wilt vervangen, zijn er genoeg andere dingen die je kunt doen om je huis op te warmen en jezelf een warme, gezellige winter te bezorgen. Denk aan een elektrische deken, fleece dekentjes op de bank of een knusse zithoek bij de radiator.

 

Krijg genoeg frisse lucht

Denk eraan hoe je voldoende frisse lucht krijgt. Door naar buiten te gaan voor een snelle wandeling, maar ook door af en toe je huis te ventileren. Het kan ‘s ochtends buiten ongelooflijk koud zijn, maar als je wacht tot de middag, kan het de moeite waard zijn om even de ramen open te zetten voor frisse lucht in huis. Hoewel het koud is, blijf buiten leuke dingen doen. Het kan heel fijn zijn om door het bos of langs een meer te lopen of ga een rondje hardlopen. Wanneer je weer binnenkomt, zal je huis heel knus aanvoelen en kun je weer lekker onder jouw percal katoenen beddengoed kruipen.

 

You may also like