top 5 favoriete meubelen van steigerhout

Onze top 5 favoriete meubelen van steigerhout


Misschien las je deze titel en dacht je: huh, wat is er dan zo bijzonder aan steigerhout? Een heleboel! Steigerhout is niet alleen stijlvol en tijdloos, maar ook nog eens bijzonder duurzaam. Daarom werd het eens tijd een artikel aan onze favoriete steigerhouten meubelen te wijden. Ben je nog niet zo bekend met steigerhout, of vraag je je af wat deze houtsoort allemaal in zijn mars heeft? Lees dan snel verder, want in dit artikel zetten we alle kenmerken van steigerhout op een rijtje.

Duurzaam hout

Steigerhout is per definitie een duurzame houtsoort, waardoor het zo goed past bij deze tijd. Dat komt omdat steigerhout eigenlijk al een leven achter de rug heeft. Het heeft jarenlang buiten dienstgedaan als steigerplank. Is het daar niet meer voor geschikt, dan gaat het naar een meubelatelier waar er van alles van gemaakt kan worden, van kasten tot bedden. Steigerhout is dus eigenlijk een recycleproduct. En dat niet alleen: het feit dat het hout al ‘geleefd’ heeft, zie je terug in de uitstraling van de meubelen. Dat geeft steigerhout zijn kenmerkende stoere, rustieke uitstraling.

Onze top 5 steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen heb je in allerlei soorten en maten, dus het was moeilijk een keuze te maken. Hieronder onze selectie:

  • Een steigerhouten huisjesbed. Zeg nou zelf, wie wil er niet zo’n stoer huisjesbed? Als kind kun je er heerlijk in slapen én spelen.
  • Een loungebank. Steigerhout doet het door zijn robuuste uitstraling bijzonder goed in de tuin. Op een loungebank met heerlijk zachte kussens geniet je van het zonnetje.
  • Eettafels van steigerhout. Ook je woonkamer kun je met steigerhout goed pimpen. Een stevige steigerhouten eettafel is dan ook één van onze favorieten.
  • Een steigerhouten kast. Op zoek naar extra opbergruimte, maar ook naar een blikvanger in de kamer? Kies voor een steigerhouten kast.
  • Een steigerhouten bed met bureau. Oké, deze lijkt het op het huisjesbed, maar weet je hoeveel ruimte je bespaart door bed en bureau te combineren?

Combineer een kast met een bureau

Omdat steigerhout zich zo makkelijk laat bewerken, kan een creatieve vakman er van alles mee maken. Wil je ruimte besparen, combineer dan bijvoorbeeld een steigerhouten kast met een bureau. Zo’n bureaukast geeft je ruimte om te hobbyen of te werken, maar biedt ook de ruimte om bijvoorbeeld je papierwerk netjes op te bergen. Multifunctioneel dus. Ook een kinderbed is op die manier goed te combineren met opslag- of speelruimte. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper met daaronder een bureau of een kast. Zo kun je het meeste uit een kleine kinderkamer halen.

Zelf een idee? Ga naar een vakman!

Een specialist op het gebied van steigerhout kan niet alleen de mooiste kant-en-klare steigerhouten meubelen leveren, maar denkt ook graag met je mee wanneer je een briljant idee hebt. Heb je specifieke eisen aan jouw nieuwe steigerhouten loungebank, eettafel of huisjesbed? Een steigerhoutspecialist kan je helpen het ontwerp uit te tekenen en de meubelen voor je laten maken. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Heb je zo’n tof idee uitgewerkt? Wie weet vindt die wel een plaatsje in onze nieuwe top 5!

You may also like