Trap vernieuwen? Hier moet je aan denken!


Trap vernieuwen? Hier moet je aan denken!

Een nieuwe trap kies je niet dagelijks. De meeste mensen doen dit maar één keer in hun leven. Daarom is het niet gek als je met vragen zit bij het vernieuwen van de trap in jouw woning. Want welke mogelijkheden zijn er eigenlijk? Waar moet je aan denken? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? In dit artikel hopen we deze vragen te beantwoorden en helpen we je op weg met behulp van enkele nuttige tips. 

Houten trap 

Ben je op zoek naar een trap met een tijdloos design? Eentje die in vrijwel elke woning past en waar iedereen blij van wordt? Dan is een houten trap absoluut iets voor jou. Houten trappen zijn niet voor niets ongelooflijk populair. Ze passen niet alleen in vrijwel elke woning, ze bieden ook nog eens een zeer warme en natuurlijke uitstraling aan de woning. Een echte eyecatcher voor je woning dus. 


Houd er wel rekening mee dat hout een natuurproduct is. Deze heeft dus wel wat onderhoud nodig om in optimale conditie te blijven. Laat je daarom goed adviseren bij de aanschaf van een houten trap, zodat je precies weet hoe je hem mooi kunt houden. 

Metalen trap 

Wat we ook steeds meer zien, is de metalen trap. Het voordeel van deze trappen is dat de constructie veel steviger is en weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast past het ook uitstekend bij de populairste interieurstijlen van dit moment. Helemaal bij de industriële stijl die tegenwoordig flink terrein wint. Bovendien kan de trap ook nog geheel naar wens gemaakt worden door voor een andere afwerking te kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de trap af te werken met tapijt of fineer. Dat zorgt voor een net wat zachtere uitstraling, waardoor de trap ook binnen andere interieurs tot zijn recht zal komen. 

Open of dichte trap? 

Niet alleen het materiaal is van belang, maar ook de stijl van de trap. Kies je bijvoorbeeld voor een open of een dichte trap? 

Beide soorten hebben zowel voor- als nadelen. Een groot voordeel van een open trap is dat je hiermee bijvoorbeeld een ruimtelijke uitstraling creëert. Het is dan ook niet voor niets dat open trappen veelvuldig worden gezien in de woonkamer. Daarnaast zijn ze gemakkelijker te reinigen en laten ze meer licht door. 

Er valt echter ook veel voor een dichte trap te zeggen. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt. De kans op doorvallen is immers altijd een risico. Je moet er niet aan denken dat je kind door de treden heen valt en er zo letsel ontstaat. Daarnaast biedt een dichte trap ook de mogelijkheid om extra opbergruimte te creëren. Zo zien we vaak dat er een op maat gemaakte kast onder de trap wordt geplaatst. Heel handig om extra spullen in op te bergen. 

 

You may also like