trends 2018 tuin

De trends voor de tuin in 2018


Het is alweer een tijd zomer en deze houdt voorlopig nog niet op! Het prachtige weer blijft en dat betekent niet minder dan nog meer tijd spenderen in jouw eigen tuin. Een geheel naar eigen smaak en stijl ingerichte tuin zorgt ervoor dat je optimaal van je tuin kunt genieten. Wil jij ook nog lekker genieten van de zon? Ik heb een aantal leuke trends voor je op een rijtje gezet. Lees hieronder verder om erachter te komen welke dat zijn!

Jacuzzi

Eentje die weer helemaal terug is van weggeweest: de jacuzzi! Waarom? Het begrip selfcare komt je waarschijnlijk wel bekent voor. Het houdt in dat je soms een stapje terug moet doen om meer aandacht aan jezelf te besteden en goed voor jezelf te zorgen. Het gebruik maken van een jacuzzi zorgt namelijk voor een positief effect op de geest en op het lichaam. Het water van een jacuzzi is altijd warm en dat maakt het zeer uitnodigend om ervan gebruik te maken. Je zult al gauw ontspannen in het warme water, het zorgt voor een goede circulatie van het bloed en je bloeddruk wordt verlaagd. Hierdoor word je helemaal zen!

Blokhutten

Blokhutten? Ja, zeker! Maar wat voor een blokhut? Dat is vrij eenvoudig: eentje die gemaakt is, of voor een deel gemaakt is van eikenhout. Het hout gaat namelijk jaren mee zonder dat zijn stevigheid afneemt. Dit maakt het een heel duurzaam product. Het hout staat tevens bekent om de uitstraling die het heeft: lekker robuust. Dit merk je terug in de exclusieve sfeer die het geeft, deze voelt authentiek aan. Blokhutten zijn vaak voorzien van overkappingen en bieden dus uitkomst om van je tuin te genieten wanneer het weer niet optimaal is. Zo kun je onder de overkapping heerlijk een boekje lezen. Ook is een blokhut een zeer handige plek om spullen in kwijt te kunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je loungeset die je op een droge plek wilt neerzetten tijdens de koude wintermaanden. Ook kun je hier je tuingereedschap in kwijt welke je gebruikt voor het verbouwen van je eigen heerlijke producten. In het volgende stukje lees je meer over deze laatste trend!

Vers uit eigen tuin

Het verbouwen van je eigen verse producten is ontzettend populair te laatste tijd. Dan hebben we het niet over moestuintjes, welke ook nog steeds ontzettend populair zijn. We spreken hier van een tuin dat om op te eten is. Dit is een tuin die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook nog vol staat met allemaal eetbare producten. Denk hierbij aan vers fruit, groenten, eetbare en smaakvolle kruiden, bloemen en planten. Hoe komt het toch dat we dit steeds vaker terugzien? Het wordt mensen steeds meer duidelijk hoe belangrijk het is om gezond te eten. Vaak denken we dat we gezond eten, maar worden er veel verschillende soorten producten over de gewassen gespoten, bijvoorbeeld voor het bestrijden van ongedierte. In je eigen tuin kun je dus lekker, gezond en biologisch te werk gaan en leer je ook nog eens heel veel van tuinieren en het maken van creatieve zelf samengestelde gerechten!

You may also like