Een trendy alternatief voor plastic tassen


Ruim 2 jaar geleden werden we voor het eerst geïntroduceerd met het verbod op plastic tasjes bij winkels. De overheid was niet tevreden met het plastic zwerfafval op straat en in het water én het klakkeloos uitdelen van plastic tasjes moest echt verleden tijd worden. De meeste vrouwen hebben zich weleens schuldig gemaakt aan een kofferbak vol plastic tasjes van allerlei diverse winkels, terwijl je thuis enkele tientallen big shoppers met tasjes vol hebt staan. Het is dan ook niet gek dat de overheid een verbod heeft gelegd op het gratis verspreiden van plastic tassen. Alleen het maken van deze tassen zorgt al voor een flinke belasting op het milieu. Als we dan ook nog eens kijken naar het zwerfafval wat dit oplevert is het niet gek dat dit verbod uiteindelijk werd ingevoerd. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat er ruim 40% minder plastic tassen in omloop zijn. Daarentegen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede papieren tassen en andere alternatieven. Goed nieuws voor het milieu natuurlijk, maar wat betekent dit voor jou? Anno 2018 vinden veel vrouwen het nog steeds lastig om zelf niet te vergeten een tas mee te nemen. Gelukkig is er een trendy alternatief die er gemakkelijk voor zorgt dat jij je tas nooit meer vergeet!

papieren draagtassen

Trendy alternatieven voor de plastic tas

Zeg nou zelf, een plastic tas is toch een beetje saai en nietszeggend. Uiteraard kon je vroeger de blits maken met tassen van allerlei designermerken, maar wat als je op een geheel andere manier een statement kan maken? Er zijn tegenwoordig enorm veel winkels en webshops die trendy alternatieven voor de plastic tas verkopen. Zo is het mogelijk om een katoenen big shopper te laten bedrukken met een foto of inspirerende quote of kies je voor gemak en stijl met papieren tasjes. Zoals je leest kan je vrijwel alle kanten op als je kiest voor een duurzaam alternatief.

ejoy papieren tas

DIY!

Waar zouden we zijn zonder leuke DIY’s anno 2018? Heb je eventjes wat extra tijd en wil je graag creatief bezig zijn? Maak dan zelf een tas uit duurzame materialen! Wees hierbij creatief. Heb je bijvoorbeeld oude stofjes liggen of een fauteuil die eigenlijk naar de vuilstort gebracht kan worden? Haal hier dan de stof uit en verwerk dit in je tas. Ook kan je gerecycled papier of karton gebruiken. Op internet vind je een heleboel verschillende DIY’s voor het maken van een duurzame tas. Natuurlijk is niet iedereen zo creatief en hebben we ook niet allemaal evenveel geduld en tijd om ook daadwerkelijk een tas te gaan maken. In dat geval is het shoppen voor een duurzaam alternatief natuurlijk nog leuker! Met shoppen maak je ons immers altijd gelukkig en zeker als dit ook nog eens voor een goed doel is. Tip: schaf een Eco Shopper aan. Dit is een tas in het formaat van een big shopper, die op een duurzame manier geproduceerd is. Vaak van gerecyclede materialen, zoals papier. Deze tassen hebben een authentieke uitstraling en bieden je voldoende opbergruimte voor al je boodschappen en overige aankopen. Praktisch en stijlvol!

You may also like