Truckin' ladies_ het stijgende aantal #powervrouwen in de vrachtwagen - Ho...eOfLou

Truckin’ ladies: het stijgende aantal #powervrouwen in de vrachtwagen


Het grootste deel van vrachtwagenchauffeurs is man, maar daar zit gelukkig verandering in. Op dit moment telt het vak vijfduizend vrouwelijke truckers, goed voor vijf procent van alle chauffeurs, aldus Transport en Logistiek Nederland. Niet zo lang geleden was dit nog wel anders: vrouwen dachten er niet eens aan om vrachtwagenchauffeur te worden. Maar dankzij TV-shows zoals Meiden die rijden – die laten zien hoe stoer en leuk het kan zijn om achter het stuur van een grote truck te zitten – komt daar verandering in.

Nu vrouwen zich steeds meer in de wereld van trucks wagen, vroegen we ons bij House Of Lou af waar je als vrouwelijke chauffeur (of als je interesse hebt in vrachtwagens) terecht kunt als je op zoek bent naar merch, accessoires en truck-benodigdheden – hint: we zijn fan van Truckjunkie. Ook wilden we wel eens weten wat de verdeling van vrouwen achter het stuur eigenlijk is qua leeftijd, werktijd en contracten. De antwoorden op die vragen vind je in dit blog.

Hoeveel vrouwen zitten er in de cabine?

Hoewel ze nog steeds in de minderheid zijn, nemen vrouwen steeds vaker het vrachtwagenstuur in handen. Hun aantal is in slechts een paar jaar tijd flink gegroeid: van 2% in 2017 naar 5% nu. De aanwezigheid van vrouwen in het vrachtwagenvervoer zie je hier in heldere getallen:

  • 5% van alle truckers is vrouw, dit komt neer op ongeveer 5000 vrouwelijke chauffeurs;
  • 1 op de 3 is jonger dan 35 jaar;
  • De helft heeft een vast dienstverband;
  • De helft werkt in deeltijd (minder dan 35 uur per week).

Waar vind je goede vrachtwagenaccessoires?

Je hoeft echt geen halve man te zijn om als vrouw de cabine in te klimmen. Het tegendeel heeft zichzelf bewezen: kijk maar eens op een social mediaplatform zoals Instagram, waar vrouwelijke truckers foto’s van zichzelf en hun mooie vrachtwagens plaatsen met hashtags zoals #meidendierijden en #powervrouw. Wat valt er op aan die foto’s? Stijl!

Een beetje stijlvol de weg op gaan is een must, voor jezelf en voor je truck. Daarom raden we bij House Of Lou aan om de webshop van Truckjunkie te bezoeken. Hier vind je niet alleen mooie merch voor jezelf – zoals T-shirts, sweaters, caps, mutsen en zonnebrillen – maar ook voor je vrachtwagen. Van lichtbakken en andere soorten verlichting tot iets kleins als een Michelin-poppetje. Onder chauffeurs is Truckjunkie trouwens behoorlijk populair. Het is een merk en een lifestyle. Truckers onder elkaar herkennen het logo dan ook al snel.

Wat zijn de voordelen van Truckjunkie?

Truckjunkie is de ultieme online bestemming voor iedere #meiddierijdt. Met een uitgebreid aanbod aan styling-accessoires voor alle merken vrachtwagens (van Scania tot Volvo en DAF) biedt Truckjunkie alles wat je nodig hebt om je truck te transformeren tot een stijlicoon. Van binnen en buiten kun je je vrachtwagen helemaal naar eigen smaak aanpassen met op maat gemaakte gadgets zoals spatlappen met persoonlijke tekst, stickers en lichtbakjes. Maar dat is niet alles; Truckjunkie heeft ook een breed scala aan vrachtwagen-merchandise, inclusief kleding, souvenirs en zelfs cadeaubonnen.

Wil je meer weten over vrachtwagens, vrachtwagenchauffeurs en truck-accessoires? Bezoek dan de website van Truckjunkie.

You may also like