tuinspullen

Wie haar tuin schoon wil houden, reserveert geen grond voor onkruid


En waarom zou je ook? Jij hoort de eindregie te hebben als het om jouw erf gaat! Afhankelijk van de staat van je tuin kun je ervoor kiezen om deze simpelweg op te knappen of een complete metamorfose te geven. Lees verder voor handige tips!

1: De Touwtjes en de Handen

Jouw touwtjes. Jouw handen. En natuurlijk jouw tuin! Voordat je ermee aan de slag gaat, moet er een plan gemaakt worden. Meet je tuinoppervlak op om jezelf een goed beeld te kunnen geven van hoe je paradijs aan huis er straks uit gaat zien. Verhoudingsgewijs baseer je hier dan een tekening op. Mocht dit niet je sterkste kant zijn, dan kun je altijd vertrouwen op verschillende voorbeelden van 3D software voor het ontwerpen van tuinen. Heb je eenmaal een plan klaar? Deel dit dan met je partner of iemand anders uit je directe omgeving, zodat hij of zij er feedback op kan geven. Wanneer diegene ook nog eens verstand van tuinieren heeft, is dat helemaal mooi meegenomen.

2: De vier Jaargetijden

Onderschat niet het belang van het bezaaien en beplanten van je tuin in het juiste seizoen. Zowel het uiterlijk van je tuin als de groei zijn ermee gebaat. Er zijn planten die slechts enkele seizoenen meegaan, terwijl anderen het grootste gedeelte van het jaar groeien.

Sta tevens stil bij de specifieke verzorging die planten en gewassen nodig hebben. Aan de ene ben je meer tijd en middelen kwijt dan aan de andere.

3: Hergebruik

Natuurlijk wil je voor jouw tuin alleen de beste materialen gebruiken. Wat kwaliteit en duurzaamheid betreft, kun je niet om hardhout heen. Althans, dat zou je denken! Steigerhout deelt de belangrijkste eigenschappen van hardhout en is vele malen goedkoper.

Heb je niet alle gereedschappen in huis? Vraag dan aan familie, vrienden en buren of zij geschikt gereedschap voor je tuin te leen hebben. Dat drukt de kosten voor je project aanzienlijk. En technisch gezien is dat ook hergebruik. Officieel misschien niet maar het komt dicht genoeg in de buurt.

4: Aan het werk

Is de term ‘twee linkerhanden’ niet op jou van toepassing? Dan is er een heleboel dat je zelf aan je tuin kunt doen. En aangezien vele handen – linker én rechter – licht werk maken, kun je vrienden en familieleden vragen je te helpen. Andere klussen moeten misschien door professionals worden aangepakt. Ga hiervoor op zoek naar een hovenier met uitstekende referenties.

Ga je je tuin echt grondig veranderen? Bedenk dan dat hierbij enorm veel afval vrijkomt. Om jezelf en iedereen die meedoet aan je metamorfose van voldoende werkruimte te voorzien en eenvoudig van je afval af te komen, is een container huren een uitstekend idee. Bij Regiocontainer vind je eenvoudig en snel de juiste afvalbak van de gewenste grootte. Op de site staat aangegeven welke groottes er beschikbaar zijn. Ook op zaterdag kan de container worden geleverd! Het bedrijf rekent all-in prijzen, wat betekent dat je geen extra kwijt bent aan onder andere afvalverwerking en milieubelasting!

You may also like