Tuin idee

Tuininrichting: inspirerende tips & ideeën


Er is misschien nog niet veel van te merken, maar over enkele weken gaat de lente alweer van start. Dit is voor veel mensen de uitgelegen kans om meer aandacht aan de tuin te besteden. Wellicht ben je van plan om deze opnieuw in te richten of ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden. De tuininrichting is vaak moeilijker dan het lijkt. Hierbij speelt de grootte van de tuin en je eigen smaak een belangrijke rol. In dit artikel geven we je een aantal inspirerende tips & ideeën om jouw tuin lenteproof te maken!

Nieuwe tuinstoelen kopen

Allereerst is het belangrijk om de huidige tuinstoelen te controleren. Deze spelen een belangrijke rol in de sfeer en functionaliteit van je tuin. Door de jaren heen hebben de stoelen veel te lijden. Ze moeten wind en regen doorstaan en na verloop van tijd is dat goed te merken. Daarom is het raadzaam om jaarlijks het tuinmeubilair te controleren. Zo kan je op tijd voor vervanging zorgen en komt het tuinplezier de komende zomer niet in geding. Wanneer je tuinstoelen aan vervanging toe zijn, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Nieuwe tuinstoelen kopen is nog nooit zo complex geweest. Design wordt steeds belangrijker. Tuinstoelen moeten niet alleen lekker zitten, maar behoren ook de huidige tuinstijl te complimenteren. Vormgeving, kleur, formaat, met tuinstoelen kan je meerdere kanten op. Door het brede aanbod wordt het een stuk lastiger gemaakt om een keuze te maken.

Tuinstoel

Voor je op de aankoop overgaat is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Hoe belangrijk is kwaliteit en duurzaamheid voor je? Mag de prijs wat hoger zijn als je langer gebruik kunt maken van het tuinmeubilair? Wil je lekker kunnen relaxen of dienen de stoelen gebruikt te worden bij een avondje tafelen in de tuin? Op basis van deze antwoorden blijft er nog maar een beperkt aanbod over. Dat maakt jouw beslissing direct een stuk eenvoudiger!

Maak gebruik van unieke erfafscheidingen

Privacy is essentieel in de hedendaagse tuin. Hoe graag we onze buren ook zien, in de tuin geniet je liever van rust. Even rustig een boekje lezen zonder ‘bekeken’ te worden. Dat lijkt ons niet te veel gevraagd. Toch blijkt het in de praktijk vaak anders te zijn. Door een slecht gekozen erfafscheiding, kan de hele buurt meegenieten als jij lekker van het zonnetje geniet. Goede erfafscheiding is essentieel voor de privacy in de tuin. Maar voor welke erfafscheiding kies je? Ga je voor een unieke erfafscheiding of zoek je het liever bij de standaard afscheidingen?

Traditionele erfafscheidingen zoals een houten schutting kunnen gemakkelijk opgepimpt worden door leuke natuurlijke elementen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een klimop plant om de schutting te verrijken. Na verloop van tijd zal de schutting een natuurlijke en sfeervolle boost aan de rest van de tuin geven.

Wil je liever iets unieks? Kies dan voor heggen of pergola’s. Het nadeel van natuurlijke erfafscheidingen is wel dat het een tijd kost om deze te laten groeien. Het eerste jaar zal de privacy dan ook nog niet optimaal zijn. Je tuin opknappen met een natuurlijke erfafscheiding kost veel tijd, maar uiteindelijk zal je genieten van een verbluffend eindresultaat!

You may also like