tuinplant scabiosca causaica

Tuinplanten


Planten voor in de tuin, altijd leuk natuurlijk. Echter is het nog niet zo makkelijk om een leuk en uniek setje planten te kopen. Vaak zie je bij de diverse tuincentra toch altijd weer dezelfde soort planten, na een tijdje gaat dit toch een beetje vervelen. Nu hebben wij voor jou de top 5 tuinplanten uitgezocht die toch een beetje uniek zijn. Door deze planten ook bij jou in de tuin te zetten kan je toch nog zorgen voor enige afwisseling.

tuinplanten

Olijfboom

Deze mediterrane plant is toch nog altijd wel mooi om te zien. De olijfboom is echt super sterk, alleen als het heel hard gaat vriezen moet je hem binnen zetten. Of je kunt natuurlijk even een vorstdekentje halen. Je moet de plant planten in een brede pot, het is namelijk echt zo dat de wortels van deze plant flink groot kunnen worden. Als hij goed gaat groeien dan heb je binnen no time je eerste olijven eraan hangen. Of ze lekker zijn dat is natuurlijk altijd nog even de vraag, maar ze zien er in ieder geval leuk uit!

Fruitbomen

We zien dat de laatste jaren steeds meer fruitbomen geplaatst worden bij mensen in de tuin. Dit komt echt door het feit dat men het leuk vindt om eten uit eigen tuin te krijgen, met een fruitboom is dit natuurlijk niet zo moeilijk. Je kan denken aan een citroen-, of sinaasappel boom, echter is de perenboom en de appelboom ook nog altijd een grote favoriet. In de zomer zullen deze planten wel overleven in de zon, al moet je er wel voor zorgen dat de kluit vochtig is. Houdt er rekening mee dat deze planten vrij groot kunnen worden.

Cactus

We zagen deze stekelvriend al binnenshuis, maar zoals we al lazen in onze vorige blog vervagen de grenzen tussen binnen en buiten. De cactus voor de tuin koop je dan ook in een grotere variant, met een stevige pot. P.S vergeet niet bij de verkoper te checken welk type cactus daadwerkelijk geschikt is voor buiten.

cactus oranje

Klein groen

Ook zien we dat de mensen steeds sneller kiezen voor klein groen. Ze zijn die standaard struikjes en bloempjes toch een beetje zat, tijd voor iets nieuws. Er zijn echt talloze soorten planten die vallen onder de categorie klein groen. Een voorbeeld die zeker de moeite waard is om te noemen is de aloë vera plant. Maar ook de cactus is nog altijd uitermate populair onder de mensen. Deze planten zien er prachtig uit op een kale muur, je kan ze dan ook zonder problemen ergens ophangen. Ze hebben ook nog eens vrijwel geen zorg nodig, super handig dus.

Trachycarpus

Deze palm kan zonder problemen de winter doorkomen, en in de zomer zal hij toch nog zorgen voor wat schaduw. Je kunt hem zo in een grote pot zetten, als je deze ergens achterin de tuin neerzet dan heb je altijd een plekje waar je even helemaal kunt ontspannen. Hopelijk heb je een beetje een idee gekregen over alle mooie planten die er te vinden zijn. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten tuinplanten te vinden, elke plant heeft wel zijn eigen unieke en bijzondere uitstraling. Er is dus voor iedereen genoeg om te ontdekken op het gebied van tuinplanten.

You may also like