Uitvaartverzekering-kind-afsluiten

Uitvaartverzekering voor je kind afsluiten: wel of niet doen?


Als lezende moeder van Houseoflou wil je dat het jouw kind aan niets ontbreekt. Je bent iedere dag druk met de toekomst. Je wilt deze zo goed mogelijk verzekeren. Daarom is het verstandig om ook je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Beschik jij überhaupt wel over een uitvaartverzekering?

Wanneer je (plotseling) komt te overlijden, zullen je nabestaanden voor de kosten van de uitvaart opdraaien. Dat wil je niet voor je kinderen. Bovendien krijgen zij zo niet de mogelijkheid om goed afscheid van je te nemen. Een uitvaartverzekering is in dit geval altijd een verstandig idee. Maar wist je dat het ook mogelijk is om je kinderen op te nemen binnen de polis voor je uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering voor je kind afsluiten: wel of niet doen?

Waarom is het belangrijk dat je je kind(eren) meeverzekerd?

Als moeder heb je continu een gigantische verantwoordelijkheid op je schouders liggen. Het is niet alleen een kwestie van liefde om je kind op te laten groeien. Je moet ook over dingen nadenken waar je eigenlijk niet bij stil wilt staan. De uitvaartverzekering is daar één van. Toch is het wel belangrijk dat je je kind goed verzekerd.

Alhoewel je er liever niet over na wilt denken, het kan voorkomen dat een kind (plotseling) overlijdt. In dat geval moeten er een hoop dingen geregeld worden. Dingen waar je als ouder eigenlijk geen tijd voor vrij wilt maken. Je bent te druk met verdriet, rouwen en een machteloos gevoel om je ook nog met uitvaartzaken bezig te houden.

Wanneer daar ook nog eens een torenhoge rekening bij komt kijken, verliezen ouders vaak de mogelijkheid om op een mooie manier afscheid te nemen van hun kind. Dat moet je niet willen, dat wil niemand. Deze financiële risico’s kun je afdekken door je kinderen mee te verzekeren. Er bestaan zogenaamde kinderverzekeringen, maar het is ook mogelijk om je kind(eren) bij te schrijven op jouw polis of die van je partner.

kind verzekering

Wettelijk verplicht?

Het is niet wettelijk verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit geldt dan ook niet voor kinderen. Toch is het wel verstandig. Wanneer iemand (plotseling) komt te overlijden, zijn de uitvaartkosten voor de nabestaanden. Als dit geld er niet is, kunnen zij zich in de schulden storten om een mooie uitvaart te regelen. Bovendien geldt: hoe jonger je je aanmeldt, des te lager de premiekosten zullen zijn.

Wanneer moet je een geboorte doorgeven?

Het is bij de wet bepaald dat alle kinderen vlak na de geboorte recht hebben op een uitvaartvergoeding. Wanneer een kind sterft tijdens of vlak na de geboorte, hebben de ouders immers nog geen tijd gehad om een uitvaartverzekering te regelen. In dat geval worden alle kosten automatisch gedekt. Dit is echter maar van tijdelijke aard. Na een week vervallen deze rechten en word je als ouder zelf geacht om de uitvaartverzekering te regelen. Wacht daarom nooit te lang met het doorgeven van een geboorte.

Na de geboorte ontvang je het persoonsnummer van je kind via de post. Daarmee kun je de verzekeringen regelen. Neem telefonisch contact op met je huidige verzekeraar of regel het eenvoudig online om je kind bij te schrijven. Je pasgeborene wordt nooit automatisch bijgeschreven, dit moet jij aangeven. Kinderen zijn, afhankelijk van de verzekeraar, tot het 18e of 21e levensjaar vaak gratis meeverzekerd.

You may also like