Veiliger op vakantie dankzij slimme verlichting

Veiliger op vakantie dankzij slimme verlichting


Gemiddeld worden er in Nederland 118 inbraken per dag gepleegd (CBS, 2018). Vaak denken mensen dat dit alleen tijdens de donkere wintermaanden gebeurt, maar juist in de zomer slaan veel inbrekers hun slag. Ze houden in de gaten wie zijn caravan of auto aan het inladen is, welke huizen er onbewoond uitzien en wie er dus overduidelijk op vakantie is, want in die huizen kunnen ze vaak ongestoord hun gang gaan. Steeds vaker komen vakantiegangers dan ook van een koude kermis thuis. Moet je dan maar helemaal niet meer op vakantie gaan om het risico te verkleinen? Gelukkig niet! Met slimme verlichting kun je gewoon nog veilig reizen.

Een smart lamp als oplossing

Door een lichtje aan te laten staan kun je mogelijke inbrekers ervan overtuigen dat je gewoon thuis bent, omdat het huis er bewoond uitziet. Je gaat alleen natuurlijk niet de hele vakantie lang een hoop lichten aan laten staan, alleen zodat de kans op inbraken wordt verkleind. Niet goed voor je energierekening en niet bevorderlijk voor je geloofwaardigheid, want niemand heeft de hele nacht lang al zijn lampen aan staan.

Met een smart lamp wordt dit probleem opgelost. Dit soort lampen laten zich op afstand bedienen via een app op je smartphone of tablet. Ook kun je bij deze led lampen voor je op vakantie gaat een lichtschema instellen, waarmee ze elke dag rond zonsondergang automatisch een paar uur gaan branden. Zo zorg je ervoor dat het voor omstanders net lijkt alsof je wel thuis bent en zelf de lichten aan- en uitdoet. En omdat de lampen overdag niet branden, kom je niet thuis met een gigantisch hoge energierekening.

Een smart lamp als oplossing

Niet alleen met lampen kun je inbrekers om de tuin leiden. Het is bijvoorbeeld ook heel handig om een opengeslagen krant op de keukentafel te leggen of een (gebruikt) koffiekopje neer te zetten. Zo ziet het eruit alsof er net nog iemand heeft gezeten en denkt een inbreker wel twee keer na of dit het huis is dat hij vanavond gaat proberen.

Slimme verlichting na je vakantie

Je gaat natuurlijk niet alleen slimme lampen aanschaffen voor die paar weken per jaar dat je op vakantie bent. Gelukkig heb je er ook na die tijd nog plezier van. Zo zet je de lampen vanuit de luie stoel aan, koppelt ze aan muziek om zo een eigen disco te creƫren en dimt het licht precies zo dat het bij elke situatie perfect past.

Slimme lampen komen dus zowel voor als na de vakantie goed van pas. Ze verkleinen de kans dat er wordt ingebroken terwijl je van huis bent en maken het leven makkelijker tijdens drukke werkweken. Zo geniet je altijd van een gevoel van veiligheid en heb je zowel tijdens de vakantie als tijdens werkweken minder stress.


You may also like